Foci

NB 1, 29. forduló – edzői értékelések 1.0.

Története legjobb eredményét érte el a Paksi FC, miután a Vasas-Híd legyőzésével megszerezte az ezüstérmet a Monicomp Ligában.

A Paks az első félidő visszafogottabb játéka után a fordulás után Böde Dániel mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a Vasast a Monicomp Liga pénteki fordulójában, ezzel egy körrel a vége előtt megszerezte a második helyet.

“Most kaptunk egy nagy tortát, ebből sok embernek jut szelet, kinek több, kinek kevesebb” – értékelt a mérkőzést követően a Sport Televíziónak a sikeredző, Kis Károly (a képen).

“Köszönöm a vezetőknek, a stábnak és a srácoknak, és nem utolsó sorban a szurkolóinknak! Nagy büszkeség, hogy csupa magyar játékossal lettünk ezüstérmesek, de nagy felelősség is lesz rajtunk, mert nem csak Paksot kell képviselnünk, hanem Magyarországot is!” – utalt a mester arra, hogy az atomvárosiak (a kupadöntőbe jutott Kecskemét mellett) az Európa Liga selejtezőjében indulhatnak.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Paks, Paksi Stadion, 2500 néző, vezette: Bognár Tamás
Paksi FC – Vasas-Híd 3-0 (1-0)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki (Mészáros I., 44.) – Magasföldi, Böde, Csehi (Szabó J., 89.) – Kiss T. (Haraszti, 89.) Vezetőedző: Kis Károly
Vasas: Németh G. – Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár J., Présinger – Rezes (Lázok, a szünetben), Lisztes, Kovács G., Arsic (Beliczky, 62.), Nagy P. – Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerző: Böde (43., 68., 71.-11-esből)
Sárga lap: Magasföldi (46.), Sifter (58.), illetve Kovács G. (56.), Nagy P. (77.)

Nagy volt a tétje a Zalaegerszeg és a Debrecen mérkőzésnek, egészen pontosan a harmadik hely. A ZTE végül nem tudta behúzni a győzelmet, így a Ferencváros elleni bosszantó pontvesztés után (4-1-ről 4-4) újabb nagy lehetőséget szalasztott el az 1-1-es végeredménnyel.

“Nyomás alatt tudott tartani minket a Debrecen a rutinjának köszönhetően. Szorosan védekeztek, nehéz volt ellenük játszani. A hajrában nyerhettünk volna, de rendre rossz döntést hoztunk. Ismét nem szereztünk gólt, így nem is érdemeltünk győzelmet” – mondta Csank János, a zalaiak vezetőedzője.

“Elszántan, nagy akarással játszottak a játékosok, irányítottuk a mérkőzést, folyamatosan az ellenfél kapujánál voltunk, sikerült is előnyt szerezni tizenegyesből, aztán nem láttam a kavarodásban, hogy hogyan született az egyenlítő gól. Utána volt még egy 100 százalékos ziccerünk és benne volt a csapatban a győzelem, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült” – ezek már Kondás Elemér, a DVSC szakvezetőjének szavai.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Zalaegerszeg, Városi Stadion, 3200 néző, vezette: Szabó Zsolt
ZTE FC – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovic, Miljatovic, Panikvar – Rajcomar (Delic, a szünetben), Szalai, Horváth A. (Simonfalvi, 58.), Kamber, Balázs (Simon A., 86.) – Turkovs. Vezetőedző: Csank János
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor – Bódi, Ramos, Szakály P. (Salami, 77.), Illés (Czvitkovics, 64.), Yannick – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ramos (71.-öngól) illetve Bódi (69.-11-esből)
Sárga lap: Bogunovic (33.), Kamber (44.), Panikvar (65.), Miljatovic (68.), illetve Nagy Z. (51.), Ramos (90.)

Jelenleg a Ferencváros áll a tabella harmadik helyén, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, mint a ZTE-DVSC duó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik