Foci

Kipottyant az MTK az NB 1-ből

Amire kevesen gondoltak a szezon előtt, bekövetkezett: kiesett a nagymúltú MTK a Monicomp Ligából.

A Kecskemét meglehetősen tartalékosan állt ki a bennmaradásért küzdő Siófok ellen: Patvaros, majd a csereként beálló Máté újoncként mutatkozott be, Sánta, Preklet és Antal pedig egy kezén meg tudja számolni, hány alkalommal futott ki a gyepre a labdarúgó NB 1-ben. Tomislav Sivic a lelátóról figyelte a meccset, orvosi tanácsra.

A Siófok szerezte meg a vezetést az egykoron a KTE által kiszemelt Homma révén, és a japán játékos ismét letette névjegyét, ugyanis akárhányszor egyenlített a hazai csapat, mindig betalált. Mesterhármast szerzett a siófoki játékos.

A hazaiak már a kupadöntőre tartalékoltak, de ezúttal is képesek voltak szép támadásokat vezetni. A Siófok mindent beleadott (az egykori kecskeméti Csordás Csabát vastaps kísérte az öltözőbe a cseréjét követően), ez pedig győzelmet eredményezett, valamint MTK-kiesést.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Kecskemét, 2000 néző, vezette: Solymosi
KTE-Ereco – BFC Siófok 2-3 (1-2)
KTE-Ereco: Antal – Koszó, Urbán, Preklet, Farkas I. (Sánta, 65.) – Bori (Máté, a szünetben), Patvaros, Farkas A., Bertus – Tököli (Litsingi, a szünetben), Dosso. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér, Márton, Novák – Homma, Ludánszki (Horváth, 85.), Tusori, Csordás (Isaac, 87.) – Melczer, Délczeg. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Bori (17., 11-esből), Bertus (53.), illetve Homma (11., 39., 58.)
Sárga lap: Patvaros (9.)

Az MTK ugyanis már négypontos hátrányban volt a forduló előtt a balatoniakkal szemben. Ennek megfelelően mindenképpen nyerniük kellett Pápán. Ezt meg is tették Garami József tanítványai, mindhiába.

A 30. percben Tischler Patrik szerezte meg a vezetést, a 77. percben pedig Pátkai növelte kettőre az előnyt. Véber György feltehetően nem fogja megdicsérni a csapatát, amely a szezon végére meglehetősen kiengedett, ami azt jelenti, hogy a Siófok még meg is előzheti őket az utolsó körben.

A 23-szoros bajnok, 12-szeres kupagyőztes első ízben az 1980/81-es idényt követően kényszerült a másodosztályba, majd az 1994/95-ös szezonban is búcsúzott az élvonaltól. Mindkét esetben a következő évben visszajutott a legjobbak közé.

Az elmúlt években főként a fiatalokra, a Sándor Károly Akadémia növendékeire építő klub 2003-ban és 2008-ban is bajnoki címet ünnepelhetett. A jelenlegi vezetőedző, Garami József 2004 óta irányítja a gárdát.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Pápa, 1000 néző, vezette: Kassai Viktor
Lombard Pápa – MTK Hungária 0-2 (0-1)
Pápa: Szűcs – Tóth, Dlusztus, Supic, Németh (Rajnay, 11.) – Rebrik, Gyömbér (Takács, 19.), Bárányos – Quintero (Bali, 64.), Maric, Szabó Zs. Vezetőedző: Véber György
MTK: Hegedűs – Hajdú, Kálnoki Kis, Szekeres, Vukomanovic – Kanta, Gál, Pál, Pátkai, Tischler – Frank (Ladányi, 56.) Vezetőedző: Garami József
Gólszerzők: Tischler (30.), Pátkai (77.)
Sárga lap: Rebrik (53.), Maric (80.)

A Kaposvár elrontotta hazai búcsúmeccsét: a már kiesett Szolnok nyerni tudott a somogyi városban. Ez azért fájó Sisa Tibor együttesének, mert az még versenyben volt a harmadik hely megszerzéséért – valószínű, hogy eddig.

A Rákóczi eddig legjobb helyezése a hatodik hely volt a magyar NB 1-ben, és úgy tűnt, ezt idén mindenképpen túlszárnyalja a csapat. Most a szolnoki sikerrel még ez is veszélybe került, mert az Újpest nagy hajrájával már a hetedik helyen áll és megközelítette Oláhékat.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Kaposvár, 2500 néző, vezette: Gaál Gyöngyi
Kaposvár – Szolnok 0-1 (0-0)
Kaposvár: Kovács – Okuka, Bank, Zsók, Korhut – Balázs, Pedro (Bőle, 82.), Farkas (Oláh, a szünetben), Pavlovic – Grumic, Javad (Peric, a szünetben).Vezetőedző: Sisa Tibor
Szolnok: Melnicenko – Milicic (Jokic, 66.), Balogh, Máté, Vukomanovic – Szalai, Némedi, Búrány, Tchami (79.) – Zsolnai, Gosic (Djurovic, 86.) Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerzők: Tchami (66.)
Sárga lap: Okuka (61.), illetve Némedi (43.), Jokic (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik