Foci

NB 1 – 29. forduló, beharangozó 2.0

Az MTK akár már szombaton kieshet a Monicomp Ligából, a Siófok sorsa saját kezében van. A Honvéd az Újpestet fogadja.

Két kérdés maradt megválaszolatlan a 29. forduló pénteki játéknapja után a labdarúgó NB 1-ben. A Paks győzelmével már biztos második, a Videoton már bajnok, a Szolnok már NB II-es. A dobogó harmadik foka, valamint a másik kiesőhely betöltetlen még.

Tét nélküli lesz a Honvéd és az Újpest presztízs rangadója a Bozsik-stadionban. „Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az Újpest jó eredményeket ért el az utóbbi időben. Azonban bízom abban, hogy folytatódik a csapat eredményessége, és hazai pályán miénk lesz a három pont” – mondta a Honvéd weboldalának Supka Attila, aki az eredményességen bizonyára nem a Győr elleni előző körben elszenvedett 3-0-s vereséget értette.

Mészöly Géza a Kecskemét ellen a játékvezető jóvoltából megnyert mérkőzés után várhatja újabb feladatát: „Tudjuk, hogy a Honvéd otthon masszív, eredményes játékra képes csapat, de szeretnénk az elmúlt hetek remek szériáját kihasználni. Az elmúlt öt bajnoki meccset figyelembe véve mi gyűjtöttük a legtöbb pontot a bajnokságban, ami a munkánk visszaigazolása, és szeretnénk a következő két mérkőzésen is minél eredményesebben szerepelni” – mondta a lilák szakvezetője.

Budapest Honvéd – Újpest FC:
Bozsik-stadion, 15 óra, vezeti: Vad II István

Apropó, Kecskemét! Tomislav Sivic, a KTE vezetőedzője nem ül majd a Siófok elleni bajnokin a kispadon, ugyanis a szerdai, Újpest elleni meccs után kórházi kivizsgáláson járt. Ott megállapították, gondok vannak a vérnyomásával, kerülnie kell a stresszhelyzeteket.

A szerb edző elmondta, a lelátón ül majd, de a keddi, Videoton elleni kupadöntőt nem fogja kihagyni. A KTE ellenfele az a Siófok lesz, amelynek négypontos előnye van a még kieső MTK előtt, tehát a fővárosiak pontvesztése esetén biztosan bennmaradnak az élvonalban.

Kecskeméti TE-Ereco – Siófok
Széktói-stadion, 19 óra, vezeti: Solymosi Péter

Nem úgy az MTK, amelynek tehát mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie, miközben a Siófok mindannyiszor kikap. „Pápán nagyon nehéz meccs vár ránk, a hazaiak nyugodtan, felszabadultan focizhatnak. Úgy látom, hogy játékosaink a kialakult helyzet ellenére az utolsó lehetőséget is meg akarják ragadni, hogy ha esetleg botlik a Siófok, akkor ott legyünk a nyomában, hogy a záró meccsen javítani tudjunk” – mondta Garami József, a kék-fehérek rutinos mestere.

„Az MTK még beérheti a Siófokot, ezért nagyon veszélyes ellenfélnek számít, éppen ezért nem szabad arra gondolni, hogy ez egy könnyű meccs lesz. De mégis, kit ne verjünk meg, ha nem az egyik kiesésre esélyes csapatot?” – tette fel a költői kérdést Véber György, a Pápa vezetőedzője.

Lombard Pápa – MTK Hungária
Pápa, Perutz-stadion, 19 óra, vezeti: Kassai Viktor

A Kaposvár-Szolnok találkozó is csupán a hazaiak számára bír téttel, ők még odaérhetnek a bronzérmes pozícióba. Sisa Tibor csapata asszisztált a hét közben a Videoton bajnoki címéhez, most a tabella másik végében tanyázó együttes az ellenfél.

Balázs Benjámin a csapat weboldalának elmondta, egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre, annak ellenére, hogy a Tisza-partiak már kiestek. A Kaposvárnak mindenképpen be kell gyűjtenie a három pontot, ha versenyben akar lenni a harmadik EL-indulást jelentő helyezésért.

Érdekesség, hogy a meccset Gaál Gyöngyi vezeti.

Kaposvári Rákóczi – Szolnoki MÁV FC
Kaposvár, 19 óra, vezeti: Gaál Gyöngyi

A Videoton bajnokként, felszabadultan fogadhatja a Győrt, ismét a Sóstói-stadionban játszik tehát dr. Mezey György együttese. Az ünneplés teljes volt szerdán, egyedül Mezey nyilatkozata maradásáról vagy távozásáról nem illett a képbe.

Két kérdés merül fel a mai bajnokival kapcsolatban: vajon tartalékol-e a fehérvári csapat a keddi kupadöntőre, és vajon hányan látogatnak ki a stadionba, megnézni a friss bajnokcsapatot.

„Szeretnénk a bajnokságot megfejelni egy kupagyőzelemmel, tehát mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez meg is valósuljon. Mindez befolyással van a mai, Győr elleni mérkőzésre is, pár játékost szeretnék pihentetni, ugyanakkor Gosztonyi megkezdi eltiltását, Elek pedig az összegyűlt öt sárgalapja miatt lesz kénytelen kihagyni a Győr elleni találkozót. Kicsit másmilyen felállásban játszunk majd, de ne feledjük, ezek a játékosok is ugyanolyan értékűek, mint a bajnokságot megnyerők!” – mondta Mezey György a vidi.hu oldalnak.

Csertői Aurél szerint a Videoton felszabadultan játszik majd, de a győriek célja is a három pont megszerzése, hogy feljebb kússzanak a tabellán.

Videoton FC – Győri ETO FC
Sóstói-stadion, 17.30 óra vezeti: Németh Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik