Foci

Barca: verejtékes siker

Pep Guardiola irányításával már háromszor lett bajnok a Barcelona, a szakember szerint most volt a legnehezebb.

Ahogy arról már írtunk, a Barcelona ugyan csak 1-1-es döntetlent játszott a Levante vendégeként, ez is elég volt a címvédéshez. A gránátvörös-kékek két fordulóval a vége előtt hat ponttal vezetnek az ősi rivális Real Madrid előtt, ugyanakkor az egymás elleni eredmény nekik kedvez (6-1).

„Nagyon nehéz, egyben hálás feladat volt megnyerni a bajnokságot. Három szakasza volt az idényünknek, az utolsóban gondjaink akadtak a gólszerzéssel, ez betudható az elmúlt két év feszített tempójának” – mondta Pep Guardiola vezetőedző.

Az eddig a bajnokságban 31 találatot jegyző Lionel Messi is osztja a fiatal szakember véleményét, ő is úgy érezte, nem volt ez az idény egy sétagalopp: „nagyon boldog vagyok, mert ez egy nehéz győzelem volt. Sokat dolgoztunk a végső sikerért, na meg hogy felkészüljünk a Real Madrid ellen. Nincs más hátra, élveznünk kell a jelenlegi helyzetet.”

A Barcelona május 28-án újabb trófeával gazdagodhat, a Wembleyben ugyanis Bajnokok Ligája döntőt játszik a csapat a Manchester Uniteddel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik