Foci

A legvégén nyert az Újpest

Az Újpest a 93. percben szerzett büntetővel megverte a Kecskemét együttesét a Monicomp Ligában.

A Kecskemét abban a tudatban lépett pályára, hogy győz, biztosan bent marad az élvonalban, matematikailag ugyanis még kieshet a friss kupadöntős. Egy csatárral kezdett Tomislav Sivic, Tököli azonban formáját tekintve kettőt ér, nem véletlen, hogy a 24. percben egyből kihasználta Takács hibáját (luftot rúgott a rapszodikusan teljesítő Újpest-védő), vezetett a KTE (0-1).

A keddi játéknapon a légiós katari játékvezető hibázott a Vasas-Pápa meccsen, a lengyel Jarzebak pedig ezen a mérkőzésen: a 33. percben Mitrovic tört be a 16-oson belülre, Ebala elérte a labdát, majd a hazai játékos elesett, úgy tűnt, ütközött Mohl Dáviddal, de ez a televíziós képekből látszott, hogy nem így volt. Ennek ellenére a sporti 11-est ítélt, amelyet Takács értékesített is (1-1).

A kecskeméti Balogh Béla az egyik újpesti helyzetnél ütközött Ribánszkyval, a szünetben kórházba kellett vinni, mert nem állt el a vérzés a fejbőrén.

A szünet után aktívabb lett a játék, mindkét együttesnek voltak helyzetei, először Tököli, majd Mitrovic lőhetett kapura, később Ebala és Tököli próbálkozott. Az 54. percben Foxi rúgta rá Litauszki kezére a labdát a 16-oson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 72. percben Radanovic megkapta második sárga lapját (kettő perccel korábban is beszedett egyet), teljesen jogtalanul, jött a piros lap a lengyel játékvezetőtől.

A 80. percben Mitrovic lőtt kapufát, a 84. percben pedig Takács hagyott ki nagy ziccert, szabadrúgása Ribánszky kapust érte el. A hazaiak nagy nyomás alá helyezték a vendégeket a meccs hajrájában, de a kecskemétiek végül kivédekezték a rohamokat, egészen a 93. percig.

Akkor Gyagya sodorta el Lázár Bencét, a sértett értékesítette a 11-est (2-1). Nyert az Újpest, a KTE négy veretlenül megvívott meccs után kapott ki.

Puhl Sándor meglehetősen egyértelmű véleménye a játékvezetőről ide kattintva látható. (Az értékelés második része pedig itt érhető el.)

Eredmény – Monicomp Liga, 28. forduló:
Megyeri út, 2500 néző, vezette: Jarzebak (lengyel)
Újpest FC – Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-1)
Újpest: Balajcza – Szokol, Takács, Litauszki, Pollák – Balajti (Lázár, 56.), Mitrovic, Balogh (Egerszegi, 71.), Tajthy, Böőr (Barczi, 57.)– Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza
Kecskemét: Ribánszky – Gyagya, Radanovics, Balogh (Koszó, 43.), Mohl – Ebala, Cukic (Litsingi, 53.), Foxi, Bori, Bertus – Tököli (Dosso, 86.). Vezetőedző: Tomislav Sivic
Gólszerző: Takács (11-esből, 35.), Lázár (11-esből, 93.), illetve Tököli (24.)
Sárga lap: Takács (45.), illetve Mohl (33.), Cukic (40.), Radanovic (70., 72.), Ribánszky (72.), Gyagya (83.)
Piros lap: Radanovic (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik