Foci

Koporsóval demonstrált a Kispest-tábor

A Budapest Honvéd drukkerei a vasárnapi, Videoton elleni mérkőzés előtt tüntettek csapatukért.

A Monicomp Ligában jelenleg a 8. helyen álló Budapest Honvéd szurkolói vasárnapra demonstrációt szerveztek, ahol – mint fogalmaztak – egy méltóbb Honvéd megteremtéséért emeltek szót. Éppen a hagyományokat számon kérő drapériát távolíttatta el a tulajdonos a Bozsik-stadionból a közelmúltban.

Egy koporsót is elvittek a fanok, akik szerint „meghalt” az 1909-es alapítástól George F. Hemingway tulajdonlásáig 97 évet élt kispesti szólásszabadság.”

A szervezők petíciót adtak át Gács Pál ügyvezetőnek, követelve a Kispest név újbóli felvételét a klub elnevezésébe, a szurkolók szabad véleménynyilvánítását, és a Kispest és a Honvéd nevet méltón képviselő, újra a bajnokesélyesek közé tartozó csapatot. Elvárják továbbá, hogy a tulajdonos hagyjon fel a szurkolókat sértő megnyilvánulásaival, tartsa tiszteletben a klub hagyományait, ápoljon tiszteletteljesebb kapcsolatot a korábbi játékosokkal, edzőkkel.

A drukkerek szerint rossz a kommunikáció, a csapatot nem lehet szeretni, nihil uralkodik a Bozsik-stadionban, mellesleg Puskás Ferenc nevét és örökségét is mások használják.

Mindenesetre a Vidi elleni meccsre 3500 néző összejött, és ha már ott voltak, jó hangulatot teremtettek. A fiúk meg is hálálták, hiszen két szabadrúgásgóllal 2-2-re végeztek a bajnoki címet így nem ünneplő Videotonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik