Foci

Kitömte Gera csapatát a Pool

Az angol bajnokság 36. fordulójában a vendég Liverpool 5-2-es verésben részesítette a Gera Zoltánt nélkülöző Fulhamet. Már a 30. másodpercben gól született.

Hétfő este zárultak az angol Premier League 36. fordulójának küzdelmei, a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyről álmodó Vörösök Londonba látogattak. A magyar összecsapás elmaradt, a sérült Gera Zoltánt ugyanis nem nevezte Mark Hughes a meccsre, míg a vendégeknél Gulácsi Péter a kispadon izgulta végig a bajnokit.

A találkozó gyorsan eldőlt. Maxi Rodrigueznek mindössze hét percre volt szüksége, hogy duplázni tudjon. Az utóbbi időben bombaformában játszó argentín végül hárommal zárt, csakúgy, mint két hete a Birmingham City ellen. Az első gól mellesleg a találkozó 30. másodpercében esett, ez pedig a szezon leggyorsabb gólja címet jelentette. Érdekesség, a korábbi rekord mindössze egy napot élt, a manchesteri Hernandez tartotta. Ő a hétvégén, a Chelsea ellen a 35. másodpercben szerezte a United vezető találatát.

Rajta kívül Dirk Kuyt és Luis Suarez is eredményes tudott lenni, Dembele és Sidwell gólja csak a kozmetikázáshoz volt elegendő.

Két fordulóval a vége előtt a Liverpool az ötödik a tabellán. Négy pont a hátránya a Manchester City mögött és két egység az előnye a Tottenham előtt. A két gárda ugyanakkor egy meccsel kevesebbet játszott, kettejük rangadóját kedden rendezik. Az összecsapáson nem játszhat majd a bajnokság legjobbjának megválasztott Gareth Bale.

Eredmény – Premier League, 36. forrduló
Fulham – Liverpool 2-5 (0-3)
Gólszerző:
Dembele (57.), Sidwell (86.) illetve Rodriguez (1., 7., 70.), Kuyt (16.), Suarez (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik