Foci

Még nem bajnok a Videoton

Már 2-0-ra is vezetett a Videoton, de a hazaiak egyenlítettek, így elmaradt a bajnokavatás a Monicomp Ligában.

A Vidi azzal a tudattal lépett pályára a Bozsik-stadionban, hogy amennyiben győz, megszerzi története első bajnoki címét. Tavaly is közel járt hozzá Mezey György együttese, de akkor a Kecskemét hiába verte meg az utolsó körben a Debrecent 1-0-ra, Győrben nem sikerült győznie a fehérváriaknak, maradt az ezüst.

A Vidi a legerősebb összeállításban lépett pályára, de igaz ez a hazaiakra is, akik a középmezőnyben maradásért küzdenek a hátralévő fordulókban.

Remekül kezdett a láthatóan napok óta felspanolt Videoton: Gosztonyi a 10. percben visszafejelt egy beadást, a labda éppen a gólkirályjelölt Alves elé pattant, aki nem tévesztett (0-1). Három perccel később ismét Gosztonyi volt a főszereplő, a fiatal középpályás azonban ekkor már nem mint előkészítő, hanem mint gólszerző iratkozott fel a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Nikolic lőtt keresztbe egy labdát, érkezett az ex-kaposvári, aki kettőre növelte a vendégek előnyét (1-2).

Kecskeméten egyenlített, most pedig szépített a cseh Zelenka, aki a 31. percben 27 méterről remek szabadrúgásgólt akasztott Bozovic kapujába (1-2). Felpörgött a hazai csapat, és ennek meg is lett az eredménye. A 42. percben Ivancsics lőtt a montenegrói hálóőr kapujába: lemásolta kollégáját, igaz, ő valamivel bentebb, úgy 22 méterről tekert a kapuba (2-2).

Az ember azt várta volna, hogy a második félidőben folytatódik a gólparádé, de ez elmaradt. Voltak ugyan próbálkozások mindkét oldalon, Bozovic néha már verve volt, de a Videoton lesgólt is szerzett a hajrában.

A 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy még mindig nem jelenthetjük ki, hogy bajnok a székesfehérvári alakulat. Már megint nagyon közel álltak hozzá.

Eredmény – Monicomp Liga, 27. forduló:
Bozsik-stadion, 3000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
Budapest Honvéd – Videoton 2-2 (2-2)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Moreira, Hidi, Zelenka, Ivancsics, Horváth A. (Akassou, 75.) – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Videoton: Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic – Gosztonyi, Sándor, Elek (Lencse, 76.), Vasiljevic (Farkas B., 63.) – André Alves, Nikolic (Polonkai, 63.). Vezetőedző: dr. Mezey György
Gólszerzők: Zelenka (31.), Ivancsics (42.), illetve André Alves (10.), Gosztonyi (13.)
Sárga lap: Danilo (32.), Botis (33.), illetve Nikolic (12.), Andjic (23.), Vaskó (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik