Foci

Visszatér a magyar foci az MTV-be?

A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió.

Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSUSZ) honlapján csütörtökön megjelent interjúban elmondta: az MTV várhatóan a válogatott összecsapásait is műsorára tűzi.

“Természetesen a közszolgálati médiában kiemelten foglalkozunk a jövőben nemcsak a magyar labdarúgással, hanem tervezzük a jövőt az Európa-bajnoksággal és a Bajnokok Ligájával kapcsolatban is” – fogalmazott Riskó Géza.

“Mindig is elkötelezettje voltam a magyar labdarúgásnak. Hat éve, amikor agyba-főbe támadták a magyar focit, naponta gúnyolódtak a csapatokon és a játékosokon, a Duna Televízió felvállalta a közvetítéseket, és a köztudattal ellentétben szinte minden héten a legnézettebb műsor a bajnoki mérkőzések közvetítése” – mondta a jelenlegi sportfőszerkesztő.

Riskó – aki korábban a Duna TV “fő sportosa” volt – hozzátette: nemegyszer több mint egymillióan kapcsolódtak be a bajnoki közvetítésekbe.

Jelenleg a Sport Televízió és a Duna TV közvetíti a magyar bajnokikat: pénteken egy találkozót a Sport M, egyet a Duna TV ad, szombaton két meccset a Sport 1, másnap egyet a Sport 2.

Két éve a DigiSport ajánlott több mint egymilliárd forintot a fociközvetítési jogokért, amely nagyságrendlieg nagyobb összeg volt a korábbiaknál. Ezt végül az opciós jogokkal rendelkező Sport Televízió megadta, így maradt náluk az NB 1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik