Foci

A United tartalékolva ütné ki a Schalkét

Sir Alex Ferguson négy éven belül a harmadszor juthat be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Ma este kiderül, hogy ki lesz a már biztosan finalista Barcelona ellenfele a Bajnokok Ligája május 28-i londoni fináléjában: a Manchester United hazai pályán fogadja a Schalke 04 együttesét, és a papírforma szerint az angolok a Gelsenkirchenben egy héttel ezelőtt aratott 2-0-ás sikerük után már nem könnyen engedik ki kezükből a továbbjutást.

Az viszont nem kedvező előjel a Manchester számára, hogy vasárnap 1-0-ra elbukta a bajnokságban az Arsenal elleni rangadót, ezzel pedig előnye három pontra csökkent a címvédő Chelsea-vel szemben, akikkel éppen vasárnap fognak találkozni. Éppen ezért Sir Alex Ferguson várhatóan egy némiképpen tartalékos tizenegyet küld majd pályára a németek ellen. “Több helyen is cserélek majd, fel kell frissíteni az együttest. Paul Scholes visszatér, ahogyan Dimitar Berbatov és Michael Owen is lehetőséget kap. Ugyanakkor a védelemben muszáj a rutinos játékosokat szerepeltetnem” – mondta a skót mester.

Ferguson hozzátette, a maga részéről nem tekinti formalitásnak a visszavágót, és reméli, hogy a csapata is így gondolkodik.

A Schalkénak azzal a tudattal kell pályára lépnie szerdán, hogy a hosszabbításhoz is legalább két gólt kell rúgnia anélkül, hogy egyet is kapna, márpedig az MU ebben az idényben tizenegy BL-mérkőzésén összesen három találatot engedélyezett a riválisoknak.

“Meg akarjuk mutatni, hogy tudunk jobban is játszani és tanultunk a múlt héten elkövetett hibáinkból, aztán majd meglátjuk, mi történik. A mérkőzés elején a Manchester megpróbál majd a kapunkba találni. Ebben az időszakban jól szervezettnek kell maradnunk, majd meg kell ragadnunk a kínálkozó lehetőségeket, akkor is, ha csak két perc lesz hátra” – adott útmutatást Ralf Rangnick, a Schalke vezetőedzője.

A mérkőzés 20 óra 45 perctől kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik