Foci

Az Arsenal megverte a Unitedet

Az Ágyúsok Ramsey góljával legyőzték Rooney-ékat, ezzel újra nyílttá tették az angol bajnokságot.

Cesc Fabregas, az Ágyúsok játékmestere a bemelegítés alatt lesérült, így nem tudott pályára lépni az Emirates Stadionban rendezett igen fontos találkozón. A Chelsea a Tottenham legyőzésével ugyanis 3 pontra megközelítette a Manchester Unitedet a tabellán.

Remekül kezdte a mérkőzést az Arsenal, szinte folyamatosan a londoniak birtokolták a labdát, és a 4. percben Wilshere teljesen tisztán lőhetett, miután Vidic rossz helyre szabadított fel egy beadást követően. A 8. percben Clichy adott középre, Walcott alig maradt le a labdáról. A 15. percben Wilshere lőtt középre, Walcott elől Evra mentett az utolsó pillanatban.

A 20. percben Fabio robogott el a jobb oldalon, középre adott, de Hernandezhez nem jutott el a laszti. A 32. percben Walcott ívelt középre, Van Persie nem érte el a labdát, Vidic viszont kézzel ért a játékszerhez, akárcsak a világbajnokságon a szerb válogatott színeiben – a tizenegyes elmaradt.

Ramsey gólja:

A 49. percben Rooney végzett el szabadrúgást 25 méterről, Szczesny szenzációsan védte ki a remek lövést. Az 58. percben jött a válasz: Song szerzett labdát, Van Persie-t indította, aki a középen álló Ramsey-hez passzolt: laposan lőtt a fiatal walesi, aki két év után újra gólt lőtt a Premier League-ben (1-0).

A Manchester United meddő játékot nyújtott, leshelyzeteken kívül csak erőlködött. Az Arsenal okosabban focizott, mint ilyen helyzetben szokott, ez pedig azt jelentette, hogy meg tudta tartani előnyét. Pedig a 77. percben Nani lövése igen veszélyes volt, a lengyel kapus ismét a helyén volt (a 88. percben Owen esett be a 16-oson belülre, elmaradt a bünti, véleményes szituáció volt).

2008 után először nyert bajnokit az Arsenal a Manchester ellen. A másik mai mérkőzésen a Manchester City megverte az alighanem a kiesés sorsára jutó londoni West Ham Unitedet.

A jövő héten Manchester United-Chelsea találkozót rendeznek, amely kulcsfontosságú lesz az aranyérem megszerzése szempontjából. Jelenleg három pont a United előnye.

Eredmény – Premier League:
Emirates Stadion, London, vezette: Foy
Arsenal – Manchester United 1-0 (0-0)
Arsenal: Szczesny – Sagna, Koscielny, Djourou (Squillacci, 69.), Clichy – Song, Wilshere – Walcott (Eboué, 78.), Nasri, Ramsey – Van Persie. Menedzser: Arsene Wenger
Manchester United: Van der Sar – Fabio, Rio Ferdinand, Vidic, Evra – Park Dzsi Szung, Carrick (Owen, 84.), Anderson (Valencia, 56.), Nani – Rooney, Hernández (Berbatov, 74.). Menedzser: Sir Alex Ferguson
Gólszerzők: Ramsey (58.)
Sárga lap: Song (62.), illetve Rooney (40.), Park (66.), Fabio (76.)
Manchester City – West Ham United 2-1 (2-1)
gólok:
Zabaleta (11., 15.), illetve Ba (32.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik