Foci

Még mindig aggódik a Barca

A katalánok kétgólos előnyük birtokában sem mehetnek biztosra a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

Ma este 20 óra 45 perctől ismét El Clasicót rendeznek, ezúttal Barcelona ad majd otthont a két spanyol gigász összecsapásának a BL-elődöntőjének második mérkőzésén. A Barca egy hete idegenben Messi két góljának köszönhetően 2-0-ra nyerni tudott, ezzel a párharc nagy esélyesévé léptek elő. Ennek ellenére is rendkívül parázs összecsapásra lehet számítani, látva a két csapat összecsapásán felszínre kerülő indulatokat.

Az odavágó után mindkét klub bepanaszolta a másikat az UEFA-nál, a Barca a madridiak vezetőedzőjének, José Mourinhónak a szavait kifogásolta, miután a kiállított portugál tréner arra utalt, hogy a kontinentális szövetség az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt részesíti különleges elbánásban a Barcelonát. A Realnak se kellett több, ők a katalán együttes játékosainak “sorozatosan tanúsított sportszerűtlen magatartása” miatt fordultak a szövetséghez. Az Európai Labdarúgó Szövetség végül következmények nélkül hagyta a két ősi rivális vádjait.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatókon kiderült, a Barca vezetőedzőjének fejében is vannak még kérdőjelek az összecsapásról. “Nem tudom, hogy milyen Madridra számítsak. Igen erős csapatuk van, többféleképpen is játszhatnak. Ez egy nagyon kemény elődöntős párharc. Mindenre fel kell készülnünk, a Real játékosai életük meccsét fogják játszani, hogy megpróbáljanak továbbjutni a döntőbe. Kiderül, mennyire vagyunk erősek mentálisan. Ideges mérkőzésre számítok, de a szurkolóink ott lesznek, hogy segítsenek nekünk. Megpróbáljuk a legjobb játékunkat nyújtani” – fogalmazott óvatosan Pep Guardiola, aki ismét számíthat a márciusban májdaganattal műtött Eric Abidal játékára.

Az eltiltott José Mourinho helyett a Real Madrid részéről Aitor Karanka másodedző állt ki a sajtó elé, és bizony ő sem tett lakatot a szájára. “A meccs háttérbe szorul az UEFA hétfői döntése miatt. A szövetség mindenhol a tiszteletet és a fair play szellemét hangoztatja, de mindenki látta, mi történt a Bernabéuban múlt hét szerdán, mégsem tett senki semmit. Az UEFA engedte, hogy a fegyelmi előírásokkal ellentétes dolgokat ússzanak meg, miközben két hónapja a Real Madridot olyan dologért is büntették, ami nem is szerepel a szabályzatban. Olyan játékosok lesznek most a pályán, akik nem tartották be a fair play szellemét. Voltak, akik még rasszista megjegyzéseket is tettek a szájukat eltakarva” – fakadt ki Karanka.

A Real az UEFA ostorozása mellett azért a pályán is odacsapna: “Ez a klub sohasem rettent vissza a kihívásoktól 109 éves története során. Az egyetlen dolog ami most számít, hogy bejussunk a döntőbe. A vezetőedzőnket bántja, hogy nem lehet ott a kispadon, fontos lenne, hogy egy győzelemmel tudjuk megajándékozni” – fogalmazott elszántan a másodedző.

A hétvégi bajnokikon egyébként mindkét együttes kikapott, a Barca a Real Sociedad otthonában maradt alul 2-1-re, míg a Real hazai pályán szenvedett 3-2-es verséget a Zaragoza ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik