Foci

A Barca is kikapott

A Barcelona nem tudta kihasználni a Real Madrid botlását, a Real Sociedad vendégeként kapott ki 2-1-re.

Az első félidőben a Barcelona tartalékosan is nyomasztó fölényben játszott, a Real Sociedad játékosai nem tudtak mit kezdeni katalánokkal, a 29. percben pedig Thiago Alcantara a vezetést is megszerezte a vendégeknek.

Fordulás után sem változott a játék képe, majd a Barca a másodszor is betalált, azonban a játékvezető les címén nem adta meg Milito gólját, pedig úgy tűnt a védő egyvonalban volt az ellenfél játékosaival – az argentin ráadásul meg is húzódott az esetnél.

Íme a meg nem adott gól:

Az utolsó húsz percbe érve aztán nagyot fordult a világ, előbb Ifran talált be akcióból, majd Prieot értékesítette a Mascherano szabálytalansága miatt megítélt büntetőt, a Real Sociedad így fordítani és nyerni tudott.

Ahogy arról már írtunk, a Real Madrid is kikapott a 34. fordulóban Pintér Ádám Zaragozájától, így a Barca győzelme esetén akár már a jövő héten bajnoki címet ünnepelhetett volna, Pep Guardiola fiai azonban nem tudták kihasználni a blancók botlását. A Barcelona szezonbeli első vereségét szenvedte el idegenben, érdekesség, hogy korábban csak egyszer kapott ki a gárda, akkor egy másik újonc, a Hércules babrált ki a címvédővel.

Eredmény – La Liga, 34. forduló
Real Sociedad – Barcelona 2-1 (0-1)
Gólszerző:
Ifran (71.), Prieto (83. – 11-esből) illetve Thiago (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik