Foci

NB 1, 26. forduló – beharangozó 1.0

Fontos lépést tehet a Székesfehérvár a labdarúgó NB 1-ben az aranyérem megszerzése felé. A második helyezettre nehéz percek várnak Győrben.

A bajnoki címtől karnyújtásnyira lévő Videoton a Kecskemétet fogadja, a meglepetéscsapat Paks pedig Győrbe látogat a Monicomp Liga 26. fordulójának pénteki játékjnapján.

Akár már a 26. forduló után bajnok lehet Mezey György együttese, a Videoton. Ehhez több feltételnek kell teljesülnie, leginkább annak, hogy a fehérvári csapat legyőzze a Kecskemétet. Ebben az esetben 56 pontja lenne a csapatnak, és mivel még 12 pont szerezhető a hátralévő négy fordulóban, 43 pontnál nem szerezhetnek többet a mögöttük lévő együttesek. Ki kell tehát kapnia a Paksnak, legfeljebb döntetlent játszhat a Kaposvár, nem szabad nyernie a Ferencvárosnak.

Mezey György a vidi.hu-nak adott korábbi interjújában elmondta, sokkal összeszedettebben kell játszani a KTE ellen, amely egy technikás, játszós, figyelemreméltó támadójátékot produkáló csapat.

“Erős csapat a Kecskemét, de mi is azok vagyunk, remélem, most nem lőnek gólt, mi viszont annál többet” – ezek már Sándor György szavai. A középpályás hozzátette, sikeréhes, motivált edző és csapat érkezik a Sóstói-stadionba, így kizárt, hogy kedvetlen csapat érkezzen.

Tomislav Sivic, a Kecskemét mestere az nb1.hu-nak elmondta, sokfajta taktika vezethet eredményre a Videoton otthonában, de ezek közül csak egyet vesznek elő, nem mutatnak meg mindent (itt felthetően egy esetleges kupadöntőre gondolt a szerb mester, hiszen mindkét együttesnek megvan az esélye a fináléba jutásra). A szakvezető örül annak, hogy végre egy jó pályán játszhat a Kecskemét.

Az előző fordulóban a Vidi 1-0-ra kikapott a Paks otthonában, a Kecskemét viszont 2-1-re legyőzte a Honvédot.

Monicomp Liga, 26. forduló:
Videoton – Kecskeméti TE-Ereco, 19 óra, vezeti: Vad II István

A nap első mérkőzését azonban Győrben rendezik, ahol a Csertői Aurél vezetésével az elmúlt fordulóban először vereséget szenvedő hazaiak (a Pápa otthonában kaptak ki 2-1-re) a Paksot fogadják. A vendégek a dobogóért küzdenek, igen jó eséllyel, hiszen jelenleg a második helyen állnak. Idegenben kevésbé acélos a csapat, ez lehet a Győr esélye.

Csertői Aurél szerint mindenkinek a maximumot kell nyújtani a siker érdekében. Kis Károly, a Paks vezetőedzője a klub honlapján így beszélt a mérkőzésről: “Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk Győrben. A hazaiak nagyon jól védekeznek, és mellé remek támadókkal rendelkeznek. Tehát szervezettek hátul, és veszélyesek elől.

Vigyáznunk kell a kontrajátékukkal, mert nagyon jól fejlődnek fel, ráadásul igen gyorsan. Erre nagyon oda kell majd figyelnünk. Mint máskor, most is igaz, hogy csak nagyon jó teljesítménnyel lehetünk eredményesek” – szól a paksi mester előzetese.

Monicomp Liga, 26. forduló:
Győri ETO FC – Paksi FC, 17 óra, vezeti: Kassai Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik