Foci

Visszavágott a Feyenoord Dzsudzsákéknak

Lépéshátrányba került a PSV a bajnoki címért folytatott harcban a holland labdarúgó-bajnokságban, mert kikapott Rotterdamban.

Az ősszel világraszóló, 10-0-s győzelmet aratott a Dzsudzsák Balázs vezetésével szárnyaló PSV a Feyenoord ellen a holland bajnokságban. Most, eindoveni szempontból a legrosszabbkor vágott vissza a rotterdami csapat.

A De Graafshaaf ellen is csak kínkeservesen győzedelmeskedő PSV a 27. percben került hátrányba, mert Biseswar remek passzt adott Wijnadlumnak, aki nem tévesztett (1-0). Nagy bajba került az 53. percben a PSV – ha a hátrány nem lett volna elég -, hiszen Engelaart kiállította a játékvezető.

A PSV a második félidő 60. percében egyenlített Toivonen révén (1-1), de Wijnaldum újra beköszönt, méghozzá három perccel később (2-1).

Ez az állás azért volt kiábrándító a PSV számára, mert szombaton a Twente győzni tudott (az Ado Den Haag otthonában 2-1-re), így három ponttal ellépett a PSV-től, ráadásul az Ajax is vezetett a meccs ezen szakaszában.

Később aztán minden eldőlt, a Feyenoord belőtte harmadik gólját Castaignos révén (3-1), és az Ajax is bebiztosította sikerét. Rosszabbodott a PSV helyzete, hiszen az Ajax is megelőzte a tabellán.

A meccset Dzsudzsák Balázs végigjátszotta, Simon Krisztián pedig a találkozó végén, tíz percet kapott edzőjétől.

Eredmények – holland bajnokság:
Feyenoord – PSV Eindhoven 3-1
gólok:
Wijnaldum (27., 63.), Castaignos (79.), illetve Toivonen (60.)
kiállítva: Engelaar (53.)
Ajax – Exelsior 3-1
gólok:
Ebecilo (13., 78.), Eriksen (72.), illetve Bovenberg (54.)
Utrecht – Vitesse 4-2

A tabellát a Twente vezeti 68 ponttal a 67 pontos Ajax és a 65 pontos PSV előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik