Foci

A kupában vigasztalódna az Inter

Kedden este a címvédő Inter a Roma otthonába látogat az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésére.

José Mourinho vezérletével az Inter az előző szezonban minden címet begyűjtött, amit csak tudott, a Bajnokok Ligája és a Scudetto mellé az Olasz Kupa is a vitrinbe került (a 2010-es évbe még a klubvilágbajnoki cím és az Olasz Szuperkupa is belefért). Az sejthető volt, hogy a mostani idényben irtó nehéz lesz megismételni azt a teljesítményt, a jelek pedig arra utalnak, hogy még csak megközelíteni sem: a milánóiakat a BL-ben a Schalke 04 búcsúztatta a negyeddöntőben, a Serie A-ban pedig már nyolc egység a hátrány a városi rivális, egyben listavezető Milan mögött – öt kanyar van már csak vissza.

Az Olasz Kupában ellenben ott van a legjobb négyben a gárda, Leonardo együttese a Roma elleni két mérkőzésen harcolhatja ki a fináléba jutást.

„A legfontosabb, hogy egységesek maradjunk. Elérhetjük a céljainkat és hinnünk is kell ebben, amíg matematikai esélyünk van. A bajnoki címre már egyre kevesebb a sansz, a Bajnokok Ligájába ugyanakkor most is bejuthatunk. Az Olasz Kupában két meccset játszunk a Roma ellen, a döntőbe szeretnénk jutni és megnyerni a sorozatot, reméljük már kedd este közelebb kerülünk a végső győzelemhez” – vezette fel a mérkőzést Samuel Eto’o, az Internazionale csatára.

Vincenzo Montellát, a hazai pályán játszó Roma vezetőedzőjét arról faggatták, vajon befolyásolja-e egy esetleges jó Olasz Kupa-szereplés az ő jövőjét a Farkasoknál: „majd értékelik a munkám azok, akik a klubnál vannak és azok is, akik majd később jönnek. Egy biztos, a leendő edző kora nem számít, csak az, hogy karakteres legyen” – mondta Montella, aki egyelőre a szezon végéig irányítja a fővárosi gárdát. A klubnak új többségi tulajdonosa lett, Thomas DiBenedetto pedig a hírek szerint Carlo Ancelottit ültetné a római kispadra.

„Az Olasz Kupa a Roma és az Inter számára is kiemelt jelentőséggel bír, a bajnokság ugyanis egyik csapatnak sem úgy sikerül, ahogy azt előzetesen eltervezte. Ennek megfelelő motivációt kell adnia” – utalt a keddi mérkőzésre és a Roma hatodik bajnoki helyére a fiatal szakember.

Szerdán a Milan és a Palermo is megmérkőzik az elődöntőben, a visszavágókra pedg május 10-én és 11-én kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik