Foci

Két büntető és iksz az El Clásicón

A Real Madrid hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Barcelonával a spanyol bajnokság 32. fordulójának csúcsrangadóján.

A két gárda 210. hivatalos meccsének (a bajnokságban a 162.) elején inkább tapogatózó volt a játék, látszott, egyik fél sem akarja elkapkodni a dolgokat. Az immáron ismét az év elején megsérülő Carles Puyollal felálló Barcelona remekül állta útját a Real kezdeti próbálkozásainak, majd a 19. percben a semmiből majdnem megszerezte a vezetést Pep Guardiola együttese, Messi lépett ki a védők mögül, fejjel maga elé tette a labdát majd megpróbálta átemelni Iker Casillast, a spanyol válogatott kapusa azonban nem ette meg a trükköt és védeni tudott.

Kisvártatva a Madrid előtt adódott két lehetőség Benzema és Ronaldo jóvoltából, majd Villa reklamált büntetőt, a játékvezető azonban továbbot intett és sárgát adott a reklamáló Piquének – a szituáció véleményes volt, láttunk már érte tizenegyeset, de több bíró is biztosan tovább engedte volna a játékot.

A felvonás hajrájában többször is a magasba emelkedhetett a vérnyomásunk, előbb Messi lőtt három ember gyűrűjéből, Casillasnak kellett nagyot védenie, majd a túloldalon egy sarokrúgást követően Ramos hozta játékba Cristiano Ronaldót, a portugál kapura fejelt, Adriano azonban szintén fejjel a gólvonal elől menteni tudott.

Fordulás után nem sokkal ismét a luzitán klasszis villant, szabadrúgáshoz jutottak a fővárosiak a Barca tizenhatosának előterében, Ronaldo tekerése azonban a kapufáról az alapvonal mögé vágódott. Nem kellett sokat várni a vendégválaszra, Villa lépett ki Albiol szorításában, a védő lerántotta, villant a piros, Lionel Messi pedig bevágta a büntetőt – Casillas jó irányba vetődött pedig.

Az argentin ezzel pályafutása során először szerzett gólt egy José Mourinho irányította gárda ellen, pedig korábban már nyolcszor is összefutottak.

A bekapott gól kissé megfogta a Realt, úgy tűnt, tovább nőhet a különbség a két csapat között, azonban a kezdeti sokkból feléledve a hazaiak is veszélyeztettek, majd Alves vágta fel Marcelót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ronaldo értékesítette magabiztosan, a hajrára ismét nyílt lett az összecsapás.

A hajrában még Khedira is betalálhatott volna egy kontra végén, középre tartó lövését azonban fogta Victor Valdez. A döntés a négy perc ráadásban sem született meg, a vége így 1-1-es döntetlen lett, maradt a nyolcpontos különbség a két együttes között.

A játéknap során még három mérkőzést rendeztek, a Valencia 3-0-ra nyert az Almería vendégeként, a Getafe a Sevillát, a Málaga a Mallorcát verte hazai pályán.

Eredmények – La Liga – 32. forduló:
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 80 354 néző, Vezette: Muniz Fernández
Real Madrid – Barcelona 1-1 (0-0)
Real Madrid: Casillas – Marcelo, Carvalho, Albiol, Ramos – Alonso (Adebayor, 66.), Pepe, Khedira – Ronaldo, Benzema (Özil, 57.), Di María (Arbeola, 67.) Vezetőedző: José Mourinho
Barcelona: Valdez – Adriano (Maxwell, 80.), Piqué, Puyol (Keita, 58.), Alves – Xavi, Busquets, Iniesta – Villa, Messi, Pedro(Afellay, 67.) Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Ronaldo (82. – 11-esből) illetve Messi (53. – 11-esből)
Sárga lap: Marcelo (31.), Arbeola (76.) illetve Adriano (9.), Piqué (26.), Alves (79.), Valdes (81.), Xavi (90.)

Piros lap: Albiol (51.)

Almería – Valencia 0-3 (0-0)
Gólszerző:
Soldado (51.), Stankevicius (67.), Alba (81.)

Getafe – Sevilla 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Miku (75.)

Málaga – Real Mallorca 3-0 (2-0)
Gólszerző:
Fernandez (26.), Baptista (40., 56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik