Foci

Kikapott az Újpest Szolnokon

Megtáltosodni látszik a Monicomp Liga kiesőhelyén álló Szolnok: most a fővárosi lilák ellen nyertek 1-0-ra.

A Szolnok labdarúgócsapata a tavaszi szezont remekül hozza le, pontot raboltak a Videotontól, megverték a Kecskemétet, fájó számukra, hogy a bravúrokkal sem tudtak elmozdulni az utolsó helyről, hiszen nagy a hátrányuk. Az Újpest szimpatikus fiatal játékosaival, de ez nem mindig párosul eredményességgel.

Az eső miatt mély talajon játszották a 23. forduló nyitómeccsét, melyen a Szolnok akarata érvényesült. Egységesen, szépen, stílusosan játszott a csapat, ahogy mondani szokták, nem látszott, hogy a két csapat között 13 pontnyi különbség van jelenleg.

A hazaiak a 31. percben szeretzték meg a vezetést egy kontratámadás végén, Fitos révén (1-0), de már korábban is veszélyesebben játszottak: Balajcza bravúrjai és Vukomanovic kicsiny pontatlansága akadályozta meg a gyorsabb gólt.

A második félidőben is aktívabb volt a Szolnok, Mészöly Géza cserékkel próbálta frissíteni a csapatot, de ez nem nagyon sikerült. Ahjupera ettől függetlenül egyenlíthetett volna, de a hazaiak kapufát is lőttek.

A Szolnok megtartotta előnyét, így 17 pontos már, de még így is 6 pont a hátránya a 15. Siófokkal szemben. Az Újpest viszont kezdhet izgulni. Ha a Siófok nyerni tud a hétvégén, pontszámban beéri a lilákat.

Eredmény – Monicomp Liga, bajnoki labdarúgó-mérkőzés:
Szolnok, 1500 néző, vezette Radványi Ádám
Szolnoki MÁV FC – Újpest FC 1-0 (1-0)
Szolnok: Melnicenko – Milicic, Máté, Djurovic, Vukomanovic – Búrány, Némedi – Fitos, Jokic (Balogh, 87.), Lengyel B. (Szalai B., 64.) – Zsolnai
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Rubus, Takács, Pollák – Mitrovic, Tajthy – Balajti (Sitku, 46.), Lázár B., Balogh B. (Barczi, 46.) – Ahjupera (Magos, 77.)
Gólszerző: Fitos (31.)
Sárga lap: Lengyel B. (36.), Lázár B. (38.), Djurovic (45.), Tajhty (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik