Foci

A talaj is a csapatok ellen lehet Szolnokon

A Monicomp Liga 23. fordulójának nyitó mérkőzésén az Újpest a sereghajtó Szolnokhoz látogat.

A Szolnoki MÁV együttese jelenleg az utolsó, 16. helyen áll a magyar élvonalban, kilenc pont a hátránya az utolsó előtti Siófok mögött. Simon Antal legénysége a télen jelentős változtatáson esett át, a megerősített gárda pedig tavasszal már legyőzte a Kecskemétet, de a toronymagasan listavezető Videotontól is sikerült pontot rabolni. Az Újpest ellen ugyanakkor az egyik kulcsember, Remili Mohamed biztosan nem lesz ott, ő a szezon hátralévő részét kihagyja keresztszalag-szakadás miatt.

„A Győr elleni mérkőzésen azt hiszem többet veszítettünk, mint három pont. Ugyanis, az egyik legjobb játékosunkat, Remilit már erre a szezonra elveszítettük, súlyos sérülése miatt nem fog tudni játszani. Bízom benne, hogy a csapat ezt átérzi, próbáljuk őt csapatjátékkal “kiváltani”. Az Újpestben jól keveredik a fiatalok és az idősek aránya. Mészöly Géza általában öt fiatal és öt idősebb mezőnyjátékossal kezdi a mérkőzést, otthon is és idegenben is támadó futballt felvállalva játszanak. Kérdés, hogy milyen időjárás lesz, azt gondolom, hogy mély talajon fogunk játszani. Fontos lesz, hogy az elmúlt hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítményünket meg tudjuk ismételni, és próbáljuk itthon tartani a három pontot” – mondta a Szolnok hivatalos honlapjának Simon Antal.

Mészöly Géza, a lila-fehérek trénere sem számít könnyű mérkőzésre, elsősorban a modern, agresszív futballt játszó hazaiak, másfelől a talaj várható állapota miatt. A fővárosiaknál Vermes Krisztián, Kiss Zoltán és Kovács Dániel mellett a bokasérülést szenvedő Simek Péter sem hadra fogható, Rajczi Péter játéka pedig egyelőre kérdéses.

„Nagyon nehéz meccsre számítok a Szolnok ellen. A jelenleg első helyen álló Videoton is megérezte, hogy ez a Szolnok jóval erősebb, mint az őszi csapat. Azóta, amióta ősszel a Szusza Ferenc Stadionban játszottunk az újonccal, új edző és új játékosok érkeztek Szolnokra. Azt gondolom, a mostani szolnoki csapat kifejezetten modern futballt játszó, agresszív, kemény csapat. Nagyon fontos, hogy minden játékosom jó hozzáállással lépjen pályára, nem szabad félvállról venni a szolnokiakat, különben könnyen megéghetünk. Az is kulcsfontosságú, hogy eredményesek legyünk, a mezőnyfölényért és a helyzetekért ugyanis nem osztanak pontokat. Ugyanazt a játékot kell játszanunk, mint az elmúlt két fordulóban, de jobban kell koncentrálnunk, és be kell lőni a helyzeteinket. Feltehetőleg meg kell küzdenünk a talajjal is, de jobb csapat vagyunk a Szolnoknál, aminek meg kell mutatkoznia a mérkőzésen is.”

A találkozóra 17 órai kezdettel kerül sor a Tiszaligetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik