Foci

Raúl Európa csúcsán – újra

A Schalke támadója a Real után új csapatában is páratlan rekordokat állít fel. Senki nem szerzett nála több gólt az európai porondon.

A Schalke 04 együttese hatalmas meglepetésre kettős győzelemmel (5-2, illetve 2-1) búcsúztatta a címvédő Internazionale gárdáját a BL negyeddöntőjében. A siker egyik letéteményese az a Raúl volt, aki mindkét meccsen gólt lőtt és ennek köszönhetően átvette a vezetést azon a listán, amelyen az európai kupákban szerzett gólokat tartják nyilván.

Sokan úgy gondolták, Raúl a Real Madrid elhagyása után már nem tud újat mutatni, ehhez képest BL-elődöntőbe segítette a németeket.

Raúl szerdán 71. BL-gólját lőtte, így már kettővel előzi meg Filippo Inzaghit, már ami a nemzetközi kupákban szerzett gólokat illeti (a spanyol még lőtt egyet egy Szuperkupa-döntőn is). Azért egyedülálló Senor Raúl eredménysora, mert minden gólját, azzal az egy kivétellel a legrangosabb sorozatban szerezte, míg például Inzaghi a BL-ben csak 50-ig jutott (van Nistelrooy 60-nál jár).

A legtöbb európai kupagólt szerző játékosok:
1. Raúl Gonzalez (spanyol, Real Madrid, Schalke): 72 (BL: 71, Szuperkupa: 1)
2. Filippo Inzaghi (olasz, Parma, Juventus, Milan): 70 (BL: 50, UEFA-kupa: 10, KEK: 2, Szuperkupa: 1, Intertotó Kupa: 7)
3. Andrij Sevcsenko (ukrán, Dinamo Kijev, Milan, Chelsea): 67 (BL: 59, UEFA Kupa/EL: 7, Szuperkupa: 1)
4. Gerd Müller (német, Bayern München): 63 (BEK: 35, UEFA Kupa: 4, KEK: 20, Szuperkupa: 3)
5. Ruud van Nistelrooy (holland, Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburg): 62 (BL: 60, Európa Liga: 2)

Mellesleg egy másik listán is az élen áll a még csak 33 éves játékos: ő játszotta a legtöbb európai kupameccset (142), Paolo Maldini (139), és Ryan Giggs (134) előtt.

“Örülök, hogy én lettem a meccs embere, de a legfontosabb, hogy ott vagyunk a négy között. El kell felejtenünk, hogy egy olyan nagycsapat ellen játszunk majd, mint a Manchester United. Nagyon jó csapatunk van, boldog vagyok, hogy itt lehetek” – nyilatkozta a szerdai meccs után Raúl, aki tovább növelheti előnyét a nemzetközi rangsorban.

Még legalább két meccse lesz rá – ebben a szezonban…

AJÁNLOTT LINKEK:

Minden, amit a BEK-ről és a BL-ről tudni kell (wikipedia.org)
Raúl a meccs embere volt (uefa.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik