Foci

„Nem a sztárok miatt jó a Barca”

A Barcelona kedden Ukrajnába utazik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára, az első meccset 5-1-re nyerték a katalánok.

A két együttes múlt heti randevúján a Barcelona könnyedén győzte le a Sahtar Donyecket, a katalán sztárgárda már a második percben megszerezte a vezetést Iniesta szerencsés találatának köszönhetően, majd a második félidőben bedarálta ellenfelét.

Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője nem lát sok esélyt csapata továbbjutására, úgy látja akkor dőlt el a gránátvörös-kékek elleni párharc, amikor játékosai elhitték, a Barcában világklasszisok futballoznak.

„Abban bízom, hogy a játékosaim olyan teljesítményt nyújtanak majd, amire büszkék lehetnek. Kevés esélyünk van a továbbjutásra, ennek ellenére szeretnénk javítani a saját helyzetünkön, meglátjuk mi sül ki belőle. Ebben a Bajnokok Ligája-szezonban nagyon sok fontos dolgot tanultunk, amik a jövőben a hasznunkra válhatnak. A Sahtar tele van erős és képzett labdarúgóval, azonban Barcelonában azzal a gondolattal léptünk pályára, hogy ők biztosan jobbak. Badarság azt hangoztatni, hogy a Barca a sztárjátékosai miatt tart ott ahol, Guardiola remekül gardírozza a csapatot.”

A Donyeck egyébként a keretet illetően sincs könnyű helyzetben, egy komplett védelem hiányozhat a kedd esti mérkőzésről.

Pep Guardiola hozta a tőle megszokott sportszerű formáját, a katalánok vezetőedzője ugyanis az 5-1-es előny ellenére is óva int mindenkit, hogy lefutottnak tekintse a Sahtar elleni párharcot, illetve azt is kizárta, hogy csapata a Real Madrid elleni, szombati szuperrangadóra melegítene be.

„A megszokott stílusunkban játszunk majd kedden. A meccs egyébként nem egy edzés lesz a Real Madrid elleni ütközet előtt, az 5-1 ellenére Lucescu csapata rendkívül jó erőkből áll, különben nem jutottak volna be a negyeddöntőbe. Komoly teszt előtt állunk, a labdarúgásban minden megtörténhet.”

Az eltiltott Andrés Iniesta, a január óta a maródiak listáján tanyázó Carles Puyol és a szombaton megsérülő Bojan Krkic sem játszhat kedden este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik