Foci

Őrzi előnyét a Milan

A listavezető Milan együttese 2-1-re nyert Firenzében az olasz bajnokság 32. fordulójának záró mérkőzésén.

Délután a Nápoly 2-0-ra nyert Bolognában, így pontszámban beérte Zlatan Ibrahimovicékat, de az Inter is ott liheg a milánóiak nyakában.

Nagyon bekezdett a listavezető Milan, a vendégek már a 8. percben megszerezték a vezetést: Ibrahimovic Seedorfnak szánt passzát még lefülelte Comotto, Pato azonban a holland elé fejelt, a veterán középpályás pedig rendkívül magabiztosan értékesítette a helyzetet. Kisvártatva Pato lövése csattant a kapufán, majd ugyanő a félidő végén egy szép akció végén talált be, teljesen megérdemelten vezetett 2-0-ra a Milan 45 percnyi játék után.

Az 52. minutumban Ibrahimovic amekkora helyzetbe került (egy az egyben vihette a kapusra), annyira elpackázta, majd a svéd Pato passzát sem tudta értékesíteni, de összességében a Milan ott folytatta a második felvonásban, ahol az elsőben abbahagyta – támadott.

A 79. percben Vargas kihasználta Abbiati hibáját és a hálóba pofozott egy kipattanót, a hálóőr Montolivo löketét nem tudta megtartani, majd a középpályás majdnem az egyenlítő gólt is megszerezte, de célt tévesztett.

A hajrában aztán Ibrahimovic mehetett idő előtt zuhanyozni, na de nem amiatt, mert lecserélték, hanem mert kiállították, beszólt az egyik asszisztensnek és már volt egy sárgája, ennél az esetnél pedig egyből villant a piros.

A Milan végül nem adta le az előnyét, 2-1-re nyerni tudott Firenzében és három ponttal vezeti a tabellát. A Fiorentina a 10.

Eredmény:
Fiorentina – Milan 1-2 (0-2)
Gólszerző: vargas (79.) illetve Seedorf (8.), Pato (41.)
Kiállítva: Ibrahimovic (87.)

Pato gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik