Foci

Pakson nyert a Kaposvár

A meglepetéscsapatok találkozóján Sisa Tibor együttese örülhetett a Monicomp Liga 22. fordulójában.

Nagy lehetőséget kapott a Paks azzal, hogy mind a Zalaegerszeg, mind a Ferencváros pontot, pontokat vesztett a fordulóban. Ha nyerni tudott volna Kis Károly csapata, feljöhetett volna a tabella második helyére.

De nem nyert. Korán, már a 18. percben megszerezte a vezetést a Kaposvár (Peric révén), így feledni próbálta a Vasas elleni hazai vereséget az elmúlt fordulóból. Vayer és Magasföldi veszélyeztetett még az első félidőben, a másik oldalról Pericnek volt újabb próbálkozása.

A szünet után újra egy gyors kaposvári gól következett, ki más, mint Peric, 14 méterről lőtt a hálóba. Nem esett azonban kétségbe a Paks, az 57. percben Vayer passzából Bartha szerzett gólt. Három perccel később gólpasszt adott a gólszerző, Magasföldi 16 méterről lőtt, Kovács nem tudta védeni (2.2).

A Kaposvár ezután bizonyította, hogy pszichikai felkészültsége és ereje igen nagy, hiszen Oláh révén újra megszerezték a vezetést, ahelyett, hogy összetörtek volna.

Erre már nem volt válasza a Paksnak, így elmondhatjuk, hogy a forduló egyik nyertese (ismét) az előnyét újra növelő Videoton.

Eredmény – Monicomp Liga, 22. forduló:

Paks, 1200 néző, vezette: Bognár Tamás

Paks – Kaposvár 2-3 (0-1)

Paks: Csernyánszki – Heffler, Sifter, Gévay, Szabó – Bartha, Böde, Sipeki, Vayer – Montvai (Kiss T., 68.), Magasföldi (Vári, 85.). Vezetőedző: Kis Károly
Kaposvári Rákóczi FC: Kovács – Korhut, Bank, Zsók, Gujic – Pavlovic (Daniane, 74.), Hegedűs (Sass, 66.), Máté, Balázs – Peric, Oláh (Farkas, 82.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Bartha (57.), Magasföldi (60.), illetve Peric (18., 47.), Oláh (77.)

A forduló további eredményei:

Videoton-ZTE 3-0
Vasas-MTK 1-1
Siófok-FTC 1-1
Kecskemét-Pápa 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik