Foci

A végén darálta be a Vidi a ZTE-t

A Videoton hazai pályán 3-0-ra verte a kilenc emberre fogyatkozó Zalaegerszeget a Monicomp Liga 22. fordulójában. A vendégektől Varga és Vlaszák kapott pirosat.

A Videoton szokásához híven már az első percekben a gólszerzésre törekedett, azonban a nagy akarás nem párosult helyzetekkel, így hazai mezőnyfölényben telt a találkozó eleje. Bő negyedóra elteltével hördült fel először igazán a publikum, André Alves elé került a labda, a brazil támadó azonban egy csel után fölé bombázott tíz méterről.

A 25. percben Szakálynak Kovács Gergő lépett oda kőkeményen, a székesfehérváriak középpályását le kellett cserélni, rögtön ezután mentővel szállították kórházba tüzetesebb kivizsgálásra.

A félidő végén még Vlaszák védte Vaskó fejesét, majd Alves lapos lövését, így 0-0-ás állásnál érte a feleket a szünet.

Fordulás után is a Vidi volt aktívabb, Andics és Elek veszélyeztetett, majd kisvártatva Lencse került ziccerbe, azonban mellé lőtt, pedig több volt a helyzetben. A túloldalon Bozsovics ártalmatlanított két középre tartó löketet.

Már bő egy órája játszottak a csapatok, amikor a piros-kékek háromszor is közel kerültek a gólhoz: előbb Gosztonyi szabadrúgását belsőzte kapura Lencse, a labda a kapufáról kipattant, de rá egy védőre, így ismét a kapu felé csordogált, Vlaszák feküdt rá a játékszerre. Nem sokkal később Vasziljevics tört be a tizenhatoson belülre, azonban ígéretes helyzetből fölé bombázott, majd pár pillanattal később a zalaiak kapusának kellett mentenie a középpályás elől.

Még fel sem ocsúdhattunk a tűzijátékből, amikor Sándor György került szinte kihagyhatatlan helyzetbe, ám azért csak szinte, mert eltotojázta, így a visszaérő védők szögletre tudtak menteni, pedig már Vlaszák mellett is elhúzta a labdát.

A 73. percben megérkezett a hazai gól, Alves egy apró lökéssel rázta le magáról védőjét, belépett a tizenhatoson belülre és középre passzolt, Lencse azonban lecsúszott róla, mert az átadás irányt változtatott egy védőn, a hosszún érkező Gosztonyi visszatette a bogyót, Vasziljevics pedig nagy lendülettel érkezve a léc alá bombázott – nehéz szülés volt, de megszerezte a vezetést a Vidi!

Csank János legénysége nem sokkal később tíz emberre fogyatkozott, Varga gyűjtötte be a második sárgáját, így idő előtt el kellett hagynia a pályát. A 80. percben Vlaszák ütközött Alvesszel, a játékvezető a kapust is kiállította, a mezőnyjátékos Kambernek kellett a vonal elé állnia, mivel már hármat cseréltek a vendégek, azonban csak beleérni tudott a brazil büntetőjébe, kettő volt közte.

A hajrában még Kovács Gergő is megsérült, azaz nyolc mezőnyjátékos próbálta tartani az eredményt zalai oldalról. Alves még a végén a gólvonal mögé passzírozta a labdát, 3-0-ás győzelmének köszönhetően a Videoton 13 ponttal vezeti a tabellát a Ferencváros előtt, igaz a zöld-fehérek szombaton lépnek pályára Siófokon.

Érdekesség, hogy a forduló pénteki játéknapjának másik mérkőzésén, a Vasas és az MTK összecsapásán is kiállítottak két vendégjátékost.

Eredmény – Monicomp Liga – 22. forduló:
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3000 néző, Vezette: Iványi Zoltán

Videoton – Zalaegerszeg 3-0 (0-0)

Videoton: Bozsovics – Andics, Lipták, Vaskó, Lázár – Gosztonyi (Nagy, 86.), Sándor, Elek, Szakály (Vasziljevics, 28.) – Alves, Lencse (Farkas, 78.) Vezetőedző: dr. Mezey György
Zalaegerszeg: Vlaszák – Kovács G., Varga, Miljatovic, Panikvar – Simonfalvi, Szalai (Horváth, 73), Kamber, A. Delics (Rajcomar, 61.) – Simon (I. Delics, 67.), Turkovs Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Vasziljevics (73.), Alves (82. – 11-esből, 92.)
Sárga lap: Alves (92.) illetve Panikvar (28.), Varga (34.), Kamber (73.)
Piros lap: Varga (76.), Vlaszák (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik