Foci

Kaká büntetett Bilbaóban

A brazil támadó két tizenegyesével és Ronaldo találatával nyert a Real Madrid a spanyol bajnokság 31. fordulójának nyitómeccsén.

Azt már tegnap tudni lehetett, hogy José Mourinho nem számíthat Benzemára, de a portugál szakember Cristiano Ronaldót is csak a padra ültette. Ennek oka az is lehetett, hogy a királyi gárda szerdán a Tottenham otthonában lép fel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután az első mérkőzést 4-0-ra megnyerték.

A Real a bajnokság ötödik helyén álló Athletic Bilbao otthonában is bekezdett, a 12. percben Di Maríát buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Kaká a jobb alsó sarokba helyezte.

A második játékrész elején megismétlődött a jelenet, ismét Di María harcolt ki egy büntetőt, Kaká pedig most sem hibázott. A 61. percben Higuaín helyett Cristiano Ronaldo lépett pályára, a portugál aranylabdásnak tíz perc sem kellett ahhoz, hogy megtriplázza a madridiak előnyét.

A Real győzelmével öt pontra megközelítette az éllovas Barcelonát, de a katalánok csak 20 órától játszanak az Almería ellen.

Eredmény:

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-3 (0-1)
gólszerzők: Kaká (14., 54. -mindkettőt 11-esből), C. Ronaldo (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik