Foci

Döntetlen a Siófok-Fradi meccsen

A félidőben a Siófok vezetett, aztán egyenlített a vendég Fradi, de a győzelmet már nem tudta megszerezni.

A Ferencváros a zalaegerszegiek pénteki veresége miatt esélyt kaptak arra, hogy lépéselőnybe kerüljenek az ezüstéremért folyó harcban. Ehhez azt a Siófokot kellett legyőznie, amely a Magyar Kupában már kiejtette őket, ráadásul a bajnokságban sem a kedvenc ellenfelek közé tartozik, nevezzük mumusnak a balatoniakat a Fradi szemszögéből.

Nem változott a két csapat gyakorlata: a hazaiak jól kezdtek és a Hungária körúton, az MTK ellen két gólt szerző Délczeg góljával vezetést szereztek (egy előreívelt labdát fejjel maga elé tett a csatár, és Ranilovic mellett a kapuba lőtt). Az első 45 perchez nem sok köze volt a Fradinak, egyetlen épkézláb támadást sem vezettek.

A második félidőben sem mutatott sokat az FTC, de a hazaiak segítettek nekik abban, hogy egyenlítsenek. Egy szöglet után a 64. percben Melczer csúsztatta meg a labdát, éppen Schembri fejére, aki a kapuba továbbította a játékszert. (1-1).

A gól jót tett a meccsnek, Heinz, Pölöskey és Schembri is veszélyeztetett később, de Molnár Péter remekül helytállt a kapuban. A 91. percben Novák került ziccerbe a másik oldalon, de kimaradt a nagy helyzet, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Eredmény – Monicomp Liga, 22. forduló:

Siófok, 4000 néző, vezette: Szabó Zsolt

Siófok – Ferencváros 1-1 (1-0)

Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl K., Fehér Zs., Novák A. – Lukács (Csermelyi, 87.), Tusori, Kecskés, Melczer – Homma (Csordás, 70.), Délczeg. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Ferencváros: Ranilovic – Balog, Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher (Pölöskey, 58.) – Tóth (Józsi, 58.), Maróti, Morales – Schembri, Heinz, Miljkovic (Abdi, 76.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Délczeg (19.), illetve Schembri (54.)
Sárga lap: Kecskés (28.), illetve Schembri (13.), Tóth B. (32.), Heintz (48.)

A forduló pénteki eredményei:

Videoton – Zalaegerszeg 3-0
Vasas-Híd – MTK Hungária 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik