Foci

A sereghajtó ijesztett rá a Barcára

Az Almería vezetett a második félidőben, de a katalánok fordítani tudtak saját közönségük előtt a spanyol bajnokságban.

A Barca annak tudatában lépett pályára, hogy a Real Madrid mai sikerével öt pontra megközelítette őket a tabella elején. Persze azt szinte senki sem gondolta, hogy Pep Guardiola csapatának hazai pályán nehézséget okozhat a sereghajtó Almería legyőzése.

Messiék a héten a Sahtar Donyeck ellen 5-1-es győzelmet arattak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de ma eleinte közel sem voltak ilyen magabiztosak, az első félidőben gól sem született.

A második félidő elején érkezett a hidegzuhany, a Barca kapufája után Corona kapta a labdát üresen, majd a kapus mellett a bal sarokba lőtt.

Talán még fel sem ocsúdott a meglepett közönség, amikor Messi értékesített egy büntetőt, újra kiegyenlítve az állást. A 64. percben pedig már át is vették a vezetést a katalánok, Thiago Alcantara fejelt gólt Messi szögletéből.

A papírforma végül érvényesült, az argentin aranylabdás egy védelmi hiba után még egyszer betalált a mérkőzés végén, a Barca 3-1-es győzelmével pedig ismét nyolc ponttal vezet a Real Madrid előtt.

Eredmény:

Barcelona – Almería 3-1 (0-0)
gólszerzők: Messi (53., 90. -az elsőt 11-esből), Alcantara (64.) illetve Corona (50.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik