Foci

Gerrard, Lampard? Én jobb vagyok!

Joey Barton, az angol labdarúgás és a Newcastle fenegyereke szerint posztján ő a legjobb.

A Szarkák 28 esztendős labdarúgóját leginkább balhéi miatt ismeri a nagyérdemű, mintsem pályán nyújtott teljesítményének köszönhetően, most pedig a francia So Footnak tett nyilatkozatával is minden bizonnyal magára haragít majd sokakat.

Barton azt kifogásolja, hogy nem fér be a válogatottba (eddig egyszer volt a Háromoroszlános csapat tagja még 2007-ben), pedig szerinte a Gareth Barry, Frank Lampard és Steven Gerrard alkotta triónál nagyobb játékerőt képvisel.

„Én vagyok a legjobb angol középpályás. Luka Modric és Samir Nasri nagyon jók, de ha csak az angolokat nézem… nos, Jack Wilshere nem rossz, Frank Lampard már lecsúszóban van, Steven Gerrard meg folyton sérült. Gareth Barrynek meg jó az ügynöke, ő engem mindig is egy első padban ülő diákra emlékeztet, mindig egyetért az edzővel, folyton diszkrét, egy álmatlan éjszakát nem okozott még nekem, mikor egymás ellen készültünk. Látták a Németország elleni meccsünket a világbajnokságon? A negyedik gól előtt Özil és Barry párharca a nyúléhoz és a teknősbékáéhoz hasonlított.”

Bartonnak természetesen az Angol Labdarúgó Szövetség ténykedéséről is megvan a véleménye, szerinte az elkövetkező 50 világbajnokságon sem ér célba a válogatott, mert a vezetők még mindig úgy akarnak vb-t nyerni, mint 1966-ban, a középpályás szerint lemaradtak 50-60 évvel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik