Foci

Minimális előnyt szerzett a Loki

A címvédő hazai pályán 2-1-re győzte le a Paks együttesét a labdarúgó Ligakupa döntőjének első felvonásán.

A Debrecen az elődöntőben a Szombathelyi Haladás csapatát búcsúztatta, a Paks pedig a Zalaegerszeg ellen harcolta ki a fináléba kerülést, így idén is megismétlődik a Ligakupa döntőjének tavalyi párosítása.

A mai első mérkőzést mindkét csapat igyekezett komolyan venni, a Loki többek között azért is, mert a bajnokságban már esélytelenek a bajnoki címre, a Magyar Kupából pedig kiestek. A Paks harmadik helyen áll a bajnokságban, négy ponttal megelőzve mai ellenfelét, de Kis Károly csapatának is a Ligakupa a legnagyobb esélye a trófeaszerzésre.

A vendégek dolgát nehezítette, hogy Éger lázas betegként nem tudta vállalni a játékot, de a Debrecennél sem szűkölködtek sérültekben.

A Loki ennek ellenére már az első negyed óra letelte előtt megszerezte a vezetést, Salami egy kapusról kipattanó labdát csukafejessel továbbított a hálóba. Résen kellett lennie Csernyánszkinak, hogy csapata ne kerüljön kétgólos hátrányba, a paksi hálóőr Varga lövését, majd Yannick ismétlését is kiütötte nem sokkal az első gól után.

A 23. percben Salami lökte fel Sipekit, a játékvezető büntetőt ítélt, Vári pedig nem hibázott tizenegy méterről. A Paks ezzel fontos idegenbeli gólt szerzett, ennek a jelentőségét Kis Károly vezetőedző is kiemelte a mérkőzés előtti nyilatkozatában.

A Loki a félidő előtt újra átvette a vezetést, Yannick 15 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, így minimális hazai előnnyel vonultak pihenni a csapatok.

A második játékrészre Magasföldi és Montvai is beállt a vendégekhez, először mégis Csernyánszkinak kellett bravúrt bemutatnia Varga lövésénél. A hazaiak azonban nem tudtak igazán veszélyes lehetőségeket kidolgozni, így szinte eseménytelenül csordogált a mérkőzés.

Főképp Czvitkovics próbálkozásait lehetett felidézni, de újabb találat nem született. A 87. percben nagy esélyt kapott Zdenek Scasny csapata, miután Sifter kezezése után büntetőhöz jutottak. A tizenegyest Coulibaly lőtte, Csernyánszki azonban hárított, így ismét megmentette csapatát.

A Debrecen 2-1-es győzelmének köszönhetően minimális előnyből várhatja az április 13-i visszavágót.

Eredmény, Ligakupa döntő, első mérkőzés:

Debreceni VSC-TEVA – Paksi FC 2-1 (2-1)
gólszerzők: Salami (14.) Yannick (41.) illetve Vári (23. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik