Foci

Ligakupa-döntő: komolyan veszik

Mind a Loki, mind a Paks a legerősebb csapatával áll ki a sorozat fináléjában. Az első meccset szerdán vívják Debrecenben.

A Magyar Kupából kiesett, a bajnokságban nem megy a Debrecennek, egy sorozatban viszont megvédheti elsőségét Zdenek Scasny együttese. A Ligakupa döntőjének első meccsén igyekszik megnyugtató előnyt szerezni a DVSC a szezon meglepetéscsapata, a Paks ellen.

“Mi vagyunk a címvédők, éppen ezért a legerősebb csapattal állunk fel, de még mindig sok játékosunk hiányzik” – mondta a dvsc.hu oldalnak a cseh szakvezető, aki hozzátette, szerinte egy döntőnek egymeccsesnek kellene lennie.

Minden bizonnyal Dombi Tibor, Kabát Péter, Fodor Marcell, Komlósi Ádám és Szakály Péter sem tudja vállalni a játékot a hazaiaknál.

Érdekesség, hogy tavaly is ez a két csapat találkozott a döntőben, akkor Kecskeméten 2-1-re nyert a Debrecen. A Paks most visszavágna, és a formájukat tekintve erre van is esély (az atomváros csapata a 3. helyen áll a bajnokságban).

“Nekünk a szervezett védekezés mellett támadásokat is kell vezetnünk, hiszen a kupasorozatokban az idegenben lőtt gólnak óriási jelentősége lehet” – mondta ki a nagy igazságot Kis Károly, a Paks vezetőedzője a csapat honlapján.

A vendégek várhatóan ebben az összeállításban kezdenek: Pokorni – Heffler, Éger, Fiola, Báló – Böde, Sifter, Vári, Nagy I. – Magasföldi, Montvai.

Ligakupa – Döntő, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC-TEVA – Paksi FC (Debrecen, 17 óra 30 perc, játékvezető: Farkas Ádám)

AJÁNLOTT LINKEK:

Szeretnénk megnyerni a Ligakupát (dvsc.hu)
Már ma elindult a Paks (dvsc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik