Foci

A Schalke nagy pofont adott az Internek

A német csapat vezetőedzője szerint még nem dőlt el a továbbjutás a BL-ben, de már ők az esélyesebbek az Internél.

A keddi Bajnokok Ligája-játéknap fix egyes mérkőzésének gondolták a legtöbbet az Inter-Schalke összecsapást, ehhez képest lenyűgöző koreográfia után háromgólos vendéggyőzelem született a San Sirróban.

A meccs a BL klasszikusai közé emelkedett, már az első gól is jelezte (a 25. másodpercben a kezdőkörből ívelt Stankovic Neuer kapujába), igazi csemege lesz a 90 perc. Az lett.

Az Inter még egyszer vezetett Milito góljával (az argentin legutóbb a tavalyi döntőben szerzett gólt), után azonban a németek domináltak. Az öt gól mellett számos gólszerzései lehetőségük volt, különösen Chivu kiállítását követően (a román védő sorozatban második meccsén kapott pirosat a sorozatban).

“Még nem vagyunk az elődöntőben, bár kétségtelenül közel állunk hozzá. Ez volt karrierem legemlékezetesebb mérkőzése. Láttuk a Milan elleni meccsüket, tudtuk, hogy nekünk játszani kell, mert ha beállunk védekezni, baj lesz. Ettől függetlenül az első félidő hihetetlen volt, lehetett volna 5-5 is az eredmény” – értékelt Ralf Rangnick, aki nemrégiben Felix Magathtól vette át a gelsenkircheniek irányítását.

“Nagyon nehéz volt ez a hét számunkra: először a derbi a Milan ellen, most pedig ez a meccs. Csalódott vagyok, ez nem kérdés. Remekül indult a találkozó, nehéz feldolgozni, ami azután történt. A második félidő elején sok helyzetet kihagytunk, a Schalke ezt megbosszulta. Összesen hét lövésük volt a meccsen, ebből öt gólt lőttek. Sajnos, a végén összeomlottunk, ugyanúgy, mint a Milan ellen. A visszavágón megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni” – foglalta össze a meccs tanulságait Leonardo, a kék-feketék vezetőedzője.

Itt megnézheti a találkozó összefoglalóját:

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Internazionale – Schalke 04 2-5 (2-2)

gólszerzők: Stankovic (1.), Milito (34.), illetve Matip (17.), Edu (40., 76.), Raul (53.), Ranocchia (öngól, 57.)
kiállítva:
Chivu (62.)

AJÁNLOTT LINK:

Még nem vagyunk a négyben (forziaitalianfootball.com)
Elvesztettük a tartásunkat (forzaitalianfootball.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik