Foci

A Fradi visszavágott az Újpestnek

Hazai pályán egygólos győzelmet arattak a zöld-fehérek a Monicomp Liga 21. fordulójának rangadóján.
Kapcsolódó cikkek

A mérkőzés előtti napokban a bajnoki második Ferencváros csapata Egerben készült a derbire, míg a tízedik helyen álló Újpest vezetőedzője arról beszélt, bátor játékot vár a csapatától. A vendégszurkolók megtöltötték a nekik fenntartott helyeket az Albert Flórián Stadionban, nagyszerű hangulatban kezdődött a 208. Ferencváros-Újpest találkozó.

A hazaiak voltak aktívabbak a mérkőzés elején, az első komolyabb lehetőség mégis az Újpest előtt adódott, amikor Böőr egy szép összjáték után jó lövőhelyzetből durrantott mellé. Nem sokkal később Rajczi közeli lövését kellett védenie a zöld-fehérek kapusának.

Prukner László csapata ezután új erőre kapott, sorra vezette a veszélyes támadásokat. A legnagyobb helyzet ekkor Schembri előtt adódott, Balajcza azonban másodszorra megfogta a lapos próbálkozást. Meglehetősen eseménydús volt a meccs, hiszen nem sokkal később már ismét a lilák próbálkoztak gólszerzéssel, előbb Balajti nem talált el egy bepasszolt labdát, majd Böőr felpattanó lövése kerülte el a hazai kaput.

Amikor már kezdett egy kicsit leülni a játék, megszerezte a vezetést a Ferencváros: Andrezinho indította Schembrit, a középre passzolt labdára Heinz érkezett, akinek a lövését először még Takács blokkolta, de másodszorra már nem hibázott a cseh csatár, Balajcza csak beleérni tudott a hálóba tartó lövésébe. Miután a pirotechnikai eszközök által keltett füstfelhő oszlani kezdett, folytatódott a mérkőzés, gól azonban már nem esett a szünet előtt.

Heinz győztes gólja:

Mészöly Géza együttese már a második játékrész elején próbálkozott az egyenlítéssel, de miután eredménytelenek maradtak, ismét a Fradi vette át a kezdeményezést. Komolyabb helyzetek azonban nem alakultak ki egyik kapu előtt sem, a hazaiak tartották az előnyüket.

A 72. percben Rajczi veszélyeztetett volna, lövése azonban elhalt egy ferencvárosi védőn. A két szakvezető cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de nagyobb helyzetek nélkül lepörögtek a hátralévő percek, így a Ferencváros – ha nem is hasonló arányban – visszavágott az ősszel Újpesten elszenvedett 6-0-ás vereségért. A zöld-fehérek ezt megelőzően legutóbb 2003. november 29-én tudtak győzni ősi riválisuk ellen a bajnokságban.

A mérkőzés után a hazai szurkolók és a rendőrök között alakult ki kisebb incidens, a drukkereket könnygázzal fékezték meg.

Prukner szerint majd a reváns is eljön

A mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője azt mondta, csapata nem revánsot akart, egyszerűen csak győzni szeretett volna. “A reváns is eljön majd valamikor” – nyilatkozta. Prukner László hozzátette, ez volt élete második legnagyobb sportélménye.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője úgy fogalmazott, jobban játszottak, mint az őszi 6-0-ás meccsen, mégsem sikerült pontot szerezniük. Mint említette, az adódó nagy lehetőségeket nem szabadott volna kihagyni csapatának.

Eredmény, Monicomp Liga, 21. forduló:

Ferencváros – Újpest FC 1-0 (1-0)
gólszerző: Heinz (40.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik