Foci

Egervári: egy pontra rászolgáltunk

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem volt egyenlő az elbírálás.

Kedden este élőben tudósítottunk róla, hogy a magyar csapat nagy küzdelemben kapott ki Hollandiától 5-3-ra az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A mieink a második félidő elején két gólt lőve vezettek is az Amsterdam Arenában, a végére azonban az Oranje a maga javára tudta fordítani a mérkőzést és a pénteki, budapesti odavágó után újra legyőzte az Egervári-csapatot.

A találkozót követő sajtótjáékoztatón Egervári Sándor elmondta, sokkal összeszedettebben játszottunk, mint a Puskás Ferenc Stadionban, azt azonban sajnálja, hogy a jó játék nem párosult pontszerzéssel. Szövetségi edzőnk szerint nem volt egyenlő az elbírálása a két együttesnek, példaként Dzsudzsák Balázs első félidei, meg nem adott gólját említette.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
“Gratulálok a holland csapatnak. Sajnálom, hogy a jó játékunk és a remek egyéni teljesítmények mellett az utolsó tíz percet nem tudtuk kivédekezni. Sokkal összeszedettebben és precízebben játszottunk, rászolgáltunk volna az egy pontra. Az első félidőben egy szabályos gólt nem adott meg számunkra a játékvezető. Úgy érzem, a jó játékunk mellett nem kaptuk meg az egyenlő elbírálás elvét”.

Bert van Marwijk, Hollandia kapitánya szerint nem mindennapi mérkőzés volt a kedd esti.

Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya:
“Nem sokszor látunk ilyen mérkőzéseket, mindenki gálameccset várt tőlünk, de ez nem mindig jön össze. A második félidőben egy szerencsés góllal egyenlítettek a magyarok, majd vezettek, de szerencsére fel tudtunk állni, és megnyertük a mérkőzést.”

Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen szurkolta végig az összecsapást, a kormányfő szerint a vereség ellenére is megmutattuk, hogy “vagyunk valakik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik