Foci

Hollandia – Magyarország 5-3

Amsterdam Arena, 53 ezer néző. Vezette: Haglund (norvég)

További eredmények az Eb-selejtezőkből: Törökország-Ausztria 2-0, Belgium-Azerbajdzsán 4-1, Észtország-Szerbia 1-1, Észak-Írország-Szlovénia 0-0, Románia-Luxemburg 3-1, Izrael-Grúzia 1-0, Csehország-Liechenstein 2-0, Litvánia-Spanyolország 1-3.

Összefoglaló: Ilyen meccseket szeretnénk látni a jövőben. Pontosabban ilyen félidőket. Mert az elsőben bizony még nem úgy nézett ki, hogy egy bátor és vállalkozó kedvű magyar válogatottat nézünk a 90 perc végéig.

A szünet után azonban felpörögtek a fiúk, elhitték, hogy nincs veszítenivalójuk. Ez egy gólzáporos meccsre elég volt, a pontszerzésre azonban nem. Sokáig emlékezünk még erre a találkozóra.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező:

Hollandia – Magyarország 5-3 (1-0)
gólok:
Van Persie (13.), Sneijder (61.), Van Nistelrooy (73.), Kuyt (78., 81.), illetve Rudolf (46.), Gera (50., 75.)

94. PERC: Haglund lefújta a találkozót: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!!

CSERE 89’
Magyarország
Czvitkovics jött be Vadócz helyére.
CSERE 89’
Hollandia
Kuyt helyett Elia.

89. PERC: Nagy meccset játszott a magyar válogatott, talán elhiszik a játékosok, hogy ha bátran lépnek fel, lehet esély a jó eredményre. Természetesen egy lazán játszó Hollandia volt az ellenfél.

81. PERC: Na, még csak ez hiányzott. Kuyt 16 méterről középre akart ívelni, a labda azonban lecsúszott a lábáról, és így parádés átemelésel növelte kettőre a hollandok előnyét. 5-3!

GÓÓÓL 81’
Kuyt, Hollandia
Káprázatos emelés vagy lecsúszott.

79. PERC: Affelay adott középre a bal oldalról, Kuyt még nem rúgott gólt, most megtette. Mi lesz még…

GÓÓÓL 78’
Kuyt, Hollandia
Ő még nem rúgott gólt.

76. PERC: FANTASZTIKUS MECCSET JÁTSZIK A MAGYAR VÁLOGATOTT. Ahogyan megkaptuk a harmadik gólt, jütt az újabb, immáron magyar találat: Dzsudzsák adott fantasztikus labdát Gera Zoltánnak, aki megtorpant ugyan a 16-os vonalánál, de kapura lőtte a labdát, és félmagasan be is talált abba! Hármat lőttünk Amszterdamban! 3-3!!

GÓÓÓL 75’
GERA ZOLI!!
Egy MÁSIK KONTRA VÉGÉN.
CSERE 74’
Magyarország
Priskin helyett Tököli a pályán.

73. PERC: Egy szép magyar támadás végén – holland gól. Gera Lázárt indította volna a jobb oldalon, de nem ért el oda a labdája, mert Ibrahim Affelay megszerezte azt. A Barca játékosa megiramodott, Kuytnek adta keresztbe a labdát. Laczkó egyértelműen lemaradt, a középre adott labdát Van Nistelrooy kihasználta – 3-2!

GÓÓÓL 73’
Van Nistelrooy
Egy kontra végén.
SZÖGLET 71’
Hollandia
Az ötödik hazai korner.

Gera Zoltán gólja a vezetést jelentette:

68. PERC: Micsoda lehetőség volt. A hollandok leshelyzete után Vadócz ugratta ki Priskint, aki nem volt lesen, egyedül vihette némileg kisodródva a kapura a labdát, át kellett volna emelnie Vormon a lasztit, de nem sikerült. Még Dzsudzsáknak passzolt, de ő nem tudta irányítani a játékszert.

Itt Rudolf egyenlítő gólját láthatjuk:

CSERE 64’
Hollandia
Pieters helyett Emanuelson.

61. PERC: Egy kényszerítőzés után Vadócz Krisztián lábáról pattant a labda Sneijder elé, ő pedig köszönte szépen, Fülöp mellett eltekerte a labdát a bal sarokba – 2-2! Mi lesz itt???

GÓÓÓL 61’
Sneijder, Hollandia
Szerencsés találat.

60. PERC: Láthatóan ideges a holland válogatott a nem várt események miatt, ezt mindenképpen ki lehet használni. Bert van Marwijk is egyre többet ugrál fel a kispadról.

SÁRGA LAP 59’
Juhász
Van Nistelrooyt buktatta!

59. PERC: Remek magyar támadás folyt a pályán: Lázár adta Gerának a jobb oldalon, Zoli ezúttal magabiztosan szerepel, a középre adott labdáját Priskin már nem érte el.

56. PERC: A szöglet után a kipattanót Rudolf szerezte meg, kapura is lőtte, de Vorm fogta a lasztit.

SZÖGLET 56’
Magyarország
Pieters zavarodott meg.

54. PERC: Ugyanúgy sípszó előtt végzett el szabadrúgást a holland válogatott, de ezt nem fújta vissza Haglund!

50. PERC: Dzsudzsák adta be a labdát a 16-os vonalába, miután Rudolf Gergely nagyszerűen megtartotta azt. Gera Zoltán kapásból, egyből a kapuba vágta a labdát. VEZETÜNK!!! 2-1 MAGYARORSZÁG javára!

GÓÓÓL 50’
Gera Zoltán
Micsoda GÓÓÓÓL!!!!!!!!
CSERE a szünetben’
Magyarország
Koman be, Pintér le.
CSERE a szünetben’
Hollandia
Van Persie le, Van Nistelrooy be.

47. PERC: Parádésan kezdődik a második félidő a magyar válogatott számára. Dzsudzsák végezte el a szögletet a bal oldalon, Rudolf vezette, vezette befelé, és a végén ellőtte a labdát. Több emberen is megpattant a labda, mielőtt kikötött a kapuban – 1-1!

GÓÓÓL 47’
Rudolf, Magyarország
Nagyszerű!!!
KÖZÉPKEZDÉS 45’
Magyarország
Gólra fel!

45+2. PERC: A végén még egy szögletet elvégeztünk, de ez nem sikerült. Vége az első félidőnek!

Itt van a hollandok vezető találata:

Ápolás 42’
Vanczák, Van Persie
Összement a térdük, vagyis Vanczák rúgott oda.

41. PERC: Ez most szép volt: Gera és Rudolf volt a támadás főszereplője, a végén Rudolf lőtt, Vorm magabiztosan védett. Mindenképpen veszélyesebben játszik a magyar válogatott, mint Budapesten. Egy perc múlva Gera Zoltán lőtt, ballal, fölé.

SÁRGA LAP 23’
Pintér, Magyarország
Affelay őt is megverte, buktatta.

37. PERC: Többször előfordul, hogy a magyar csapat megszerzi a labdát, de épkézláb támadásbefejezést még csak egy alkalommal sikerült kivitelezni.

34. PERC: Rudolf iramodott meg a jobb oldalon, három embert is megverte, de lövés helyett középre adott a 16-os vonalában, kár, hogy ott senki nem tartózkodott.

31. PERC: Végeredmény: Svédország-Moldova 2-1!

28. PERC: Szép támadást vezetett a magyar csapat: Pintér, Gera, majd Rudolf volt a labda útja, a Bari játékosa kapura lőtt a jobb oldalon, de Vorm védett.

26. PERC: Dzsudzsák lőtte be a szabadrúgást a jobb oldalról: az érkező labdára Vanczák ugrott, de nem érte el a játékszert. A hollandok egyébként nem diktálnak olyan tempót, mint pénteken.

24. PERC: Van Persie Juhász mellett simán kiugrott, de szerencsénkre nem találta el jól a labdát.

SÁRGA LAP 23’
Lázár, Magyarország
Affelay egy az egyben megverte, buktatta.

20. PERC: Dzsudzsák és Gera gyorsan elvégezte a szabadot, majd a PSV játékosa a kapuba lőtt. A játékvezető azonban visszafújta az eseménysort, pedig nem jelezte, hogy sípszó után kell elvégezni. Az ismétlést Rudolf fölélőtte.

SZABADRÚGÁS 19’
Magyarország
Dzsudzsákot buktatták.

17. PERC: Kuyt óriási helyzetet hagyott ki. Laczkó, Juhász és Vadócz között ugrott ki, de végül mellélőtte a labdát.

13. PERC: Vanczák Vilmos ismét bizonyította, hogy alkalmatlan a válogatottságra. Teljesen egyedül hagyta a szögletet követően Van Persie-t, Juhásszal ugrott fel középen, ahelyett, hogy kintebb húzódott volna. Lázár is megtehette volna ezt. Heitinga szöglete tehát egyedül találta az Arsenal játékosát, aki nem hibázott: Fülöp mellett a hálóba lőtt – 1-0!

GÓÓÓL 13’
Van Persie, Hollandia
Teljesen egyedül maradt, bevágta.
SZÖGLET 6’
Hollandia
Juhász fejelte ki.

10. PERC: Az első tíz percben nem kaptunk gólt, ez mindenképpen előremozdulás az előző találkozóhoz képest. A svédek Larsson góljával 2-0-ra vezetnek Moldova ellen. Van Persie lesen kapta a labdát időközben. Fél perc múlva Rudolf is lesre futott, miközben a nézők hullámoznak az Ajax otthonában.

6. PERC: Veszélyesen jött befelé a szöglet, Fülöp nem mozdult, végül nem alakult ki nagy baj. Az ellentámadásból Gera lőtt nagyon fölé-mellé.

SZÖGLET 6’
Hollandia
Van Persie elől mentettünk.

4. PERC: A svéd válogatott 1-0-ra vezet Moldova ellen a meccs 74. percében, Ibrahimovic 11-est hibázott.

LES 2’
Magyarország
Priskin volt lesen.

2. PERC: Két percig tartotta a labdát a hazai csapat, ez alatt egy szép támadást is építette, a partjelző tévesen állította meg a Barcelona játékosát lesen.

LES 2’
Hollandia
Affelay NEM volt lesen.
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Hollandia
Indulhat a mérkőzés.

A himnuszokat egy katonai zenekar játssza el.

Íme az a gól, amelyet Van Bronckhorst Uruguay ellen szerzett a tavalyi világbajnokságon.

A találkozó előtt Giovanni Van Bronckhorstot búcsúztatták a holland válogatott tagjai és a jelen lévő 53 ezer ember.

A helyszínen ott van Orbán Viktor miniszterelnök is, aki azt mondta az MTV riporterének, esze ágában sem lett volna kimenni a meccsre, ha nem kaptunk volna ki 4-0-ra. Szerinte a válogatott mellett akkor is ki kell állni, ha azt elverik.

A meccs előtt már két órával parádés hangulat uralkodott az impozáns Amsterdam Aréna környékén. A szurkolói zónában lemezlovasok hangoltak, mindenki narancsszínű pólóban haladt az 53 ezer fős stadionba. Mindenki táncolt, énekelt.

Nemcsak azért él élénken a két csapat előző találkozója (pénteken 4-0-ra nyert az Oranje a Puskás Ferenc Stadionban), mert négy napja volt, hanem azért, mert világossá vált, nagyon le vagyunk maradva a világ élvonalától, ez pedig a hangulatunkat is meghatározza – egész tavaszra.

Itt a pénteki találkozó összefoglalója:

A várakozás persze ettől még lehet édes, a keserűség talán most majd elmarad, ki tudja. Mindenesetre Egervári Sándor, a mieink szövetségi kapitánya több helyen is változtatott a kezdőcsapaton. Fülöp váltja Királyt a kapuban, az eltiltott Elek Ákos és Lipták Zoltán helyett Lázár Pál és Pintér Ádám került be a válogatott kezdőjébe szélső, illetve védekező középpályás posztra.

Az első meccsen sokat hibázó Laczkó a poszt hiányossága miatt ott maradt a csapatban, a szintén bizonytalan Vanczák pedig Juhász mellett középen próbál majd szilárd falat biztosítani Fülöp előtt.

A csatárposzton meglepő húzásnak lehetünk tanúi: Priskin beállásával két támadóval állunk fel. Koman és Varga ezúttal a padon kezd, Vadócz viszont a kezdőben.

A kezdőcsapatok:

Hollandia: Vorm – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters – N. de Jong, Van der Vaart – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.

Magyarország: Fülöp– Lázár, Vanczák, Juhász, Laczkó– Gera, Pintér, Vadócz, Dzsudzsák– Rudolf, Priskin. Cserék: Király, Komlósi, Czvitkovics, Koman, Varga, Tököli, Koltai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik