Foci

Csak a világbajnok nyert idegenben

Tíz Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendeztek kedden este, egyedül az Európa- és világbajnok Spanyolország zsebelte be a három pontot idegenben.

Vicente Del Bosque fiainak litvániai szereplését érdekes történet előzte meg, az ibériai gárda ugyanis azzal vezette fel a mérkőzést, hogy halasztást kért a pocsék állapotban lévő kaunasi gyepszőnyegre hivatkozva. A találkozót végül lebonyolították, azonban a körülmények erősen befolyásolták a spanyolok játékát, ennek ellenére a vendégek magabiztosan nyertek.

Xavi szerzett vezetést Spanyolországnak bő negyedóra után, a spanyolok pedig egészen az 57. percig tartották előnyüket, ekkor azonban Marius Stankevicius egy gyönyörű góllal egalizált. Del Bosque beküldte Juan Matát nem sokkal a bekapott találat után, ezzel pedig felpörgött a vendégek játéka, előbb jött Kijankas öngólja, majd a Valencia fiatal középpályása köszönt be, bebiztosítva a győzelmet. Spanyolország így továbbra is százszázalékos az I csoportban, Litvánia az utolsó előtti.

A csehek megpróbálnak tapadni a spanyolokra az ötösben, Milan Barosék hozták a kötelezőt Liechtenstein ellen, azonban így is hat pont a hátrányuk David Villáék mögött.

A „magyar” csoportban Svédország Moldovát fogadta, az északiak pedig egy számos helyzettel tarkított mérkőzésen verték 2-1-re ellenfelüket, ezzel átvették a második helyet az Egervári-csapattól, Ibrahimovicék ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. A Hollandia – Magyarország összecsapásról élőben tudósítottunk, az Oranje 5-3-ra nyert hazai pályán.

Izrael, Törökország, Románia és Belgium is hozta a kötelezőt, Szerbia Észtországban ikszelt, míg az észak-írek otthon nem tudták legyűrni Szlovéniát.

Európa-bajnoki selejtezők, eredmények:

A csoport:
Csehország – Liechtenstein 2-0 (Baros 3., Kadlec 70.)
Törökország – Ausztria 2-0 (Turan 28., Gonul 78.)
Belgium – Azerbajdzsán 4-1 (Vertonghen 12., Simons 32. – 11-esből, Chadli 45., Vossen 74. ill. Abushov 16.)

C csoport:
Észtország – Szerbia 1-1 (Vassiljev 84. ill. Pantelic 38.)
Észak-Írország – Szlovénia 0-0

D csoport:
Románia – Luxemburg 3-1 (Mutu 24., 68., Zicu 78. ill. Gerson 22.)

E csoport:
Hollandia – Magyarország 5-3 (Van Persie 13., Sneijder 61., Van Nistelrooy 73., Kuyt 78., 81. ill. Rudolf 46., Gera 50., 75.)
Svédország – Moldova 2-1 (Lustig 30., Larsson 82. ill. Suvorov 90.)

F csoport:
Izrael – Grúzia 1-0 (Ben Haim 59.)

I csoport:
Litvánia – Spanyolország 1-3 (Stankevicius 57. ill. Xavi 18., Kijankas 70. – öngól, Mata 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik