Foci

Gálamérkőzést rendeznek Szusza Ferenc emlékére

Szombaton 15 órakor a lengyel Górnik Zabrzét fogadja az Újpest labdarúgócsapata.

A Megyeri útra csaknem 1500 szurkoló érkezik Lengyelországból. A jegyek ára 1200 forint, de a diákok kedvezményesen, 500 forintért juthatnak belépőhöz. Aki az 1885 forintos emlékjegyből vásárol, amely magába foglalja az 1200 forintos belépőt, a mérkőzés szünetében értékes nyereményekkel gazdagodhat.

“Az összecsapás apropóját az adja, hogy az újpesti futballklub ebben a szezonban ünnepli megalapításának 125. évfordulóját, illetve a Zabrzéval edzőként 40 éve lengyel bajnoki címet és kupát nyert Szusza Ferenc éppen öt éve hunyt el” – mondta Csehi István, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. “A szoborra több mint három éve gyűjtünk, és közel hárommillió forintnál járunk. Abban bízunk, hogy a találkozó jegybevételéből összegyűlik a hiányzó összeg.”

Hozzátette, a gálamérkőzés ötlete a szurkolóktól ered, csakúgy, mint a szobor felállításáért indított gyűjtés. Utóbbi ötletet az önkormányzat is támogatja.

Bokros László, az adományokat eddig gyűjtő szurkolói egyesület elnöke arra kérte a drukkereket, hogy jöjjenek ki minél többen a szombati mérkőzésre, és amennyiben tehetik, az emlékjegyből vásároljanak.

Az emléktalálkozó után egyébként fél hattól meg lehet nézni az Újpest FC-Kazinbarcika NB II-es összecsapást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik