Foci

Dzsudzsák játszhat a hollandok ellen

A játékost megvizsgálták, minden bizonnyal pályára léphet pénteken. Hajnal Tamás csak a visszavágóra épül fel.

A PSV szélsője már a tegnapi bajnoki mérkőzését is fájdalmakkal küszködve játszotta végig, a legfrissebb információk alapján viszont nincs komolyabb baj, így a pénteki, Hollandia elleni Eb- selejtezőn számolhat kulcsjátékosával Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány a Telkiben megtartott sajtóbeszélgetésen azt mondta, Dzsudzsák Balázsnak nincs bordatörése, a bordaközi izma húzódott meg, ezért más jellegű edzésmunkát végez a héten, mint társai, de minden bizonnyal játszhat az összecsapáson. Egervári hozzátette, a combizomsérüléssel bajlódó Hajnal Tamás valószínűleg csak a visszavágón, a jövő keddi amszterdami találkozón állhat a csapat rendelkezésére.

“Biztonsági tartalékként behívtam a keretbe a győri Koltai Tamást, de alapvetően úgy készülünk, hogy Dzsudzsák bevethető lesz a bal oldalon” – mondta a kapitány.

Király Gábor, a válogatott kapusa a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a gárda pozitív eredményt érhet el, ha azt a játékot nyújtja, amelyet előre eltervez, és amelyet tud. “Csak saját magunkban bízhatunk, nagyon fontos, hogy senkit se akarjunk túlszárnyalni és a magunk futballját játsszuk 90 percen keresztül” – mondta az 1860 München légiósa.

A sérülése miatt hosszú ideig harcképtelen csatár, Szalai Ádám hangsúlyozta, a hétvégén megsérült Arjen Robben kiválása nyomán jelentősen megnőttek a magyar csapat esélyei, ugyanakkor a holland alakulatban minden játékos Európa legerősebb bajnokságaiban futballozik, ezért nagyon nehéz összecsapások előtt áll a gárda. “Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert óriási segítséget tud adni a válogatottnak a közönség buzdítása” – fogalmazott az FSV Mainz csatára.

Tököli Attila, az együttes veterán támadója szerint nem a magyar együttes a pénteki találkozó esélyese, ugyanakkor a hollandok hosszú veretlenségi sorozatának egyszer meg kell szakadnia. “Nehéz feltörni a védelmüket, de azért ők is szoktak gólt kapni, bár kétségtelen, hogy ez ritkán fordul elő. Ezzel együtt mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk nekik” – mondta a Kecskemét játékosa.

A magyar-holland Eb-selejtező pénteken 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik