Foci

A Lokit is legyőzte a Vidi

A listavezető Videoton hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Debrecent a Monicomp Liga 20. fordulójának rangadóján.

A Videoton jó szokásához híven megnyomta a meccs elejét, a 14. percben pedig ígéretes helyzetbe kerültek a hazaiak, Lencse azonban kissé hosszú labdát adott Alvesnek ahelyett, hogy lőtt volna, így semmi nem lett az akcióból. Kisvártatva a Loki hálójában táncolt a labda, Vasziljevics azonban lökte a kapust, mielőtt a gólvonal mögé sarkalt volna, így a találat érvénytelen volt.

A folytatásban kissé leült a játék, na meg a vendégek is belerázódtak a meccsbe, a félidő végén még Alves pattogó lökete okozott gondot Novakovic kapusnak, szerencséjére azonban a labda a kezéről a háló tetejére szállt.

Fordulás után a DVSC pörgött jobban, Coulibaly veszélyeztetett kétszer is, előbb azonban Bozsovics kapus védett, majd a Ramos csúsztatása után a kapufáról kipattanó labdát törte el ígéretes helyzetben a francia támadó, Andic tudott tisztázni.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Szakály lövése pattant egy Loki-védőről Lencse elé, az utóbbi időben magára találó fiatal játékos pedig kapásból, félfordulatból kilőtte a hosszú alsó sarkot. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, egy hatalmas védelmi hiba után Coulibaly léphetett ki a labdával (egy hazai védő „indította”), majd a kilépő Bozsovics mellett a hálóba lőtt.

Mint a mérgezett egerek, úgy hajtottak a játékosok, ennek a 72. percben lett meg az eredménye: Andicsot rántották le a tizenhatos mellett, a szabadrúgás után a hosszún üresen maradt Alves bólintott bevetődve a kapuba, ismét a Vidi vezetett.

Rögtön veszélyeztetett a Loki, Czvitkovics lövésénél a kapufa segítette ki a montenegrói kapust. Zdenek Scasny legénysége végül nem tudott egyenlíteni, így Mezey György csapata 12 pontra növelte előnyét a tabella élén, igaz, a második helyen tanyázó Ferencváros Győr elleni mérkőzését szombaton rendezik.

A Zalegerszeget is így lerázta magáról a piros-kék gárda, a ZTE ugyanis 1-0-ra kikapott Kecskeméten. A Loki 14 pontos hátrányban van, egyre kevesebb esélye van a hajdúsági csapatnak a címvédésre.

A Debrecen ebben a szezonban továbbra is nyeretlen idegenben.

Eredmény:
Videoton – Debrecen 2-1 (Lencse 61., Alves 72. ill. Coulibaly 65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik