Foci

Kecskeméten kapott ki a ZTE

A Monicomp Liga 20. fordulójának nyitómeccsén a Kecskemét 1-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget. Vlaszák Gézát kiállították.

Az első félidő egyértelműen a Kecskemété volt: a 10. percben Cukic lövése surrant el pár centire a jobb alsó sarok mellett, majd bő tíz minutum elteltével Litsingi bólintott a keresztlécre. A hazai mezőnyfölény a 34. percben érett góllá, amikor Gyagya egy remek tekeréssel értékesítette a Tököli elleni szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást.

Fordulás után gyorsan tíz emberre fogyatkozott a Zalaegerszeg: Tököli lépett ki egy remek ütemű szöktetéssel azonban láthatóan hosszan tolta meg a kilépő Vlaszák mellett, a kapus ennek ellenére a tizenhatos előterében a fejével hozzáért a válogatott támadóhoz, akinek nem kellett sok, hogy elessen, Fábián játékvezető nem is habozott sokat a piros lap felmutatásával – érdekes jelenetsor volt annyi biztos.

Ennek ellenére a ZTE közel került az egyenlítéshez, a csereként beálló Delic lökete után a kapufán csattant a labda.

Tomiszlav Szivics beküldte Goran Vujovicsot, hogy még veszélyesebb legyen a KTE előre játéka, a 65. percben pedig jött is a gólhelyzet, Litsingi passza után azonban Tököli ordító ziccerben lőtt fölé. A túloldalon Delic tovább brillírozott, azonban Kamber két forintos labdát is fölédurrantott, majd a középpályás a kapufát is telibe trafálta – ezek a zalaegerszegiek percei voltak.

Csank János fiai hiába tettek meg mindent az egyenlítő gól megszerzéséért, a csoda elmaradt, a kecskemétiek győzelemmel feledtették a Szolnok elleni kínós zakót.

Eredmény:
Kecskemét – Zalaegerszeg 1-0 (Gyagya 34.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik