Foci

Ancelotti: nem hiányzott a gól

A Chelsea olasz menedzsere szerint csapata mindent megtett a Koppenhága elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Ahogy arról szerda este írtunk, a londoni gárda ugyan csak gólnélküli döntetlent játszott a dán bajnokkal, az Ancelotti-legénységnek ez is bőven elég volt a továbbjutáshoz, ugyanis Koppenhágában 2-0-ra nyertek Drogbáék.

A szakember a találkozó után úgy fogalmazott az ITV-nek, hogy elégedett játékosai produkciójával és ugyan gólt nem szerzett a Chelsea, nem bánkódik, mivel úgysem volt rá szükség. Szerinte a 24 kapuralövés önmagáért beszél, a labdarúgók mindent megtettek, ezúttal azonban nem jártak sikerrel. A támadószekcióról megemlítette, hogy kényelmes helyzetben van, mivel ő döntheti el, hogy Didier Drogba, Nicolas Anelka és Fernando Torres közül éppen ki lépjen pályára, ugyanis mindhárman remek formában vannak, bevetésre készen állnak. Megemlítette még az elefántcsontparti támadót, Salomon Kalou-t is, aki a bajnokságban a Blackpool legyőzéséből vállalt oroszlánszerepet.

Az FC Köbenhavn vezetőedzője, Stale Solbakken nem kertelt az uefa.com-nak, szerinte a Chelsea megérdemelten jutott tovább a legjobb nyolcba, ugyanis a Kékek sokkal jobbak voltak. Sajátjait is dicsérte a tréner, mondván nyolc meccset is játszhattak a legrangosabb európai kupasorozatban, ezek közül héten ráadásul jól is teljesítettek, egyedül a londoniak elleni odavágó miatt szívhatják a fogukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik