Foci

A Vasas emberhátrányban verte az Újpestet

Az angyalföldiek hamar megszerezték a győztes gólt, majd a meccs kétharmadában 10 emberrel játszottak.

Az Illovszky-stadionban rendezték a labdarúgó NB I 19. fordulójának zárómérkőzését, ahol a találkozó előtt a 100 éves angyalföldi klub korábbi meghatározó személyiségeiből álló illusztris vendégsereg hozta be a pályára a Vasas centenáriumi zászlaját, a Vasas Akadémia játékosai pedig 100 labdát rúgtak ki a közönség közé.

Egyik fővárosi alakulat sem tartozik a mezőny első felébe, a forduló előtt a Vasas a 13., az Újpest a 9. helyezést foglalta el, de az angyalföldiek előzhettek volna egy győzelemmel.

Aktívabban kezdtek a hazaiak, a 7. percben Gáspár előtt adódott szinte ajtó-ablak lehetőség, Balajcza azonban hárítani tudott. Nem úgy egy perc múlva, amikor Rezes lépett ki az újpesti védők közül, majd a léc alá helyezett, vezetett a Vasas.

A 33. percben Rezes gyanús körülmények között esett el a 16-os vonalánál, a sípszó azonban néma maradt. Hamarosan azonban a piros lap is villant: Présinger talpalt bele az elcsúszó Böőrbe, amiért egyből mehetett zuhanyozni. A vendégek komolyabb lehetőség nélkül zárták az első félidőt.

A lila-fehérek fölényben játszottak emberelőnyben, de nagy helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk, mert a Vasas helyenként önfeláldozóan védekezve rombolta a támadásokat, s végül megőrizte minimális előnyét a lefújásig. A Vasas ezzel mai ellenfele elé ugrott a tabellán.

Eredmény, Monicomp Liga, 19. forduló:

Vasas – Újpest 1-0 (1-0)
gólszerző: Rezes (8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik