Foci

Vezetett, de csak ikszelt a Loki

A Debrecen labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéddal a Monicomp Liga 19. fordulójában. A Kecskemét meglepetésre 2-1-re kikapott Szolnokon.

Az első felvonásban többnyire a címvédő Debrecen uralta a játékot, egy megpattanó lövés után Kemenesnek kellett bravúrral védenie. Ezt követően egy jó tíz percig csak birkóztak egymással a csapatok, ekkor egy szabadrúgást követően Debreceni talpalta a kapuba labdát (pályafutása első bajnoki gólja volt a fiatal védőnek), meglepetésre megszerezte a vezetést a vendég Budapest Honvéd.

A Loki ezután elég tanácstalan volt, a fővárosiak magabiztosan őrizték előnyüket, Supka Attila csapata nagyon fegyelmezett volt hátul. A 46. percben mégis kapitulált a vendég gárda, Kabát buktatása miatt járt a szabadrúgás, Czvitkovics a megdermedt Kemenes mellet lőtt a kapuba.

A szünetben beálló Salaminak másfél perc játék sem kellett ahhoz, hogy megszerezze első magyar bajnoki gólját, egy szöglet után Kemenes futott alá a labdának, a támadónak csak az üres kapuba kellett belsőznie, máris vezetett a DVSC-TEVA.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, egy jobboldali szabadrúgás után Hajdú elé került a labda, ballal kapura bombázott, lövése egy hazai védőn megpattanva vágódott először a földre, majd a már vert Novakovic mellett a gólvonal mögé.

Felpörögtek az események, előbb a debreceni játékosok és szurkolók reklamáltak kezezést, majd Salami fejelhetett, a labda a keresztlécről a gólvonal elé, majd a mezőnybe vágódott, többen is bent látták, de Andó-Szabó helyesen továbbot intett.

A Honvéd a továbbiakban inkább a kontrákra rendezkedett be, a debreceni támadásokban pedig nem volt meg az átütőerő (Bernáth löketénél azért felszökött a budapestiek vérnyomása), 2-2 és pontosztozkodás lett a vége, a Loki átmenetileg feljött a tabella harmadik helyére.

Eredmény:
Debrecen – Honvéd 2-2 (Czvitkovics 46., Salami 47. ill. Debreceni 21., Hajdú 62.)

Mindeközben Szolnokon nem teketóriázott a két együttes, mind a két oldalon akadt próbálkozás, majd a 19. percben Ribánszki kapus szabálytalankodott Remilivel szemben a tizenhatoson belül egy sárgát érően, a büntetőt pedig a sértett maga értékesítette – derül ki a kesport.hu tudósításából.

Éledezni látszott a Kecskemét, Remili azonban lehűtötte a kedélyeket, miután a kapu elé élesen belőtt szabadrúgása senkitől sem zavartatva a hálóban landolt. Három is lehetett volna közte még a szünet előtt, Ribánszki azonban jóvátéve hibáit bravúrral védte Jokics bombáját.

A második felvonásra két helyen is változtatott csapatán Tomiszlav Szivics, ám ennek ellenére a Szolnoké volt az első pár perc. Bő negyedóra után aztán Mohl lódult meg a baloldalon, középre tett labdáját Tököli sarokkal juttatta a hálóba.

A további percek már nagyobb helyzet nélkül peregtek le, a Szolnok némi meglepetésre legyőzte a Kecskemétet a Monicomp Ligában. A hazaiak harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban, azonban még így is hat pont a hátrányuk az utolsó előtti, a fordulóban Kaposváron vendégeskedő Siófok mögött.

Eredmény:
Szolnok – Kecskemét 2-1 (Remili 19. – 11-esből, 26. ill. Tököli 58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik