Foci

A Tottenham az esélyes?

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján a statisztikák, és az első mérkőzés összképe alapján a Tottenham Hotspur a továbbjutás várományosa.

A Serie A éllovasa az “odavágón” kilátástalan futballt mutatott be, és csak a szerencsének köszönhette, hogy a londoniak mindössze egy góllal nyertek a San Siro Stadionban. Azon az összecsapáson ráadásul elvesztették csapatkapitányukat, Gennaro Gattusót is, aki nekirontott Joe Jordannek, a Tottenham másodedzőjének, amiért utóbb négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Massimo Allegri együttese a bajnokság legutóbbi két fordulójában rendkívül fontos rangadókat nyert meg, előbb hazai környezetben a Napolit, majd idegenben a Juventust verte meg. Ugyanakkor a tréner a szerdai összecsapáson nem számolhat az olasz bajnokikon fontos szerepet játszó Mark van Bommellel, de Antonio Cassanóval sem.

Az is a Tottenham sikerét ígéri, hogy a Milan legutóbbi 14(!) angliai vendégjátékán csak egyszer, hat évvel ezelőtt a Manchester United otthonában tudott diadalmaskodni.

“Amikor előnyből várod egy párharc visszavágóját, könnyen elbízhatod magad és bajba kerülhetsz” – nyilatkozta az óvatosságra intő Harry Redknapp, a Tottenham vezetőedzője.

A londoniak a Premier League-ben legutóbb csak 3-3-as döntetlent értek el az alsóházi Wolverhampton Wanderers vendégeként, de sérülése után visszatért a pályára az együttes egyik legjobb játékosa, a walesi szélső, Gareth Bale.

Az európai futball egyik leghullámzóbb teljesítményt nyújtó csapata ebben a szezonban a német Schalke 04, amely egy idegenben elért 1-1-es döntetlen után fogadja a Valencia együttesét. A statisztikák amolyan “ikszszagú” összecsapást ígérnek, miután spanyol ellenféllel szemben a Schalke legutóbbi tíz mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, míg a Valencia legutóbbi 13 németországi kirándulásán hasonlóképpen csak egyszer tudott győzni, ráadásul a legutóbbi négy alkalom egyformán döntetlent hozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik