Foci

Magyar Kupa: kiesett a Fradi és a Loki is

Hiába nyert a Ferencváros a Siófok elleni nyolcaddöntő visszavágóján, búcsúzott a sorozattól.

Pörgős meccset láthatott az Albert Stadion közönsége, a Ferencváros játékosai már az első félidőben megpróbáltak faragni hátrányukból, a Siófok pedig nem adta fel a támadásokat, a védekező állásból gyors támadásokat szövögettek, így Justin Habernek is akadt dolga.

A legnagyobb helyzet a Fradi előtt adódott a játékrészben, a kapujából kimozduló Molnár Péter ütötte el remek mozdulattal a labdát Miljkovics elől, majd a visszaérő védők tisztáztak.

Fordulás után úgy tűnt, hogy eldőlt a továbbjutás sorsa, a Siófok ugyanis megszerezte a vezetést, Homma tekert 16-ról a kapuba. Gyorsan kettőt cserélt Prukner László, a frissen beállt Tóth Bence pedig előbb maga elé tette a játékszert, majd szépen a rövid alsóba lőtt a tizenhatos előteréből – Molnár kapus is benne volt.

Kisvártatva meg is szerezhette volna a vezetést a zöld-fehér banda, Csizmadia középre fejelt labdája azonban a lécen pattant. A túloldalon haber védett nagyot Novák szabadrúgásánál, majd összejött az FTC vezető találata, Miljkovic beadása után Schembri fejelt a kapufa mellé, nyílttá vált a továbbjutás sorsa.

A folytatásban a Fradi hiába nyomott, csak a keresztlécet találta el, így búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől, a Siófok masírozott be a negyeddöntőbe.

Mindeközben a címvédő DVSC-TEVA Kecskeméten próbálta meg ledolgozni háromgólos hátrányát, azonban szűk negyedóra után a hazaiak köszöntek be, Tököli lőtt a bal alsóba. A 34. percben újfent betalált a KTE, Litsingi értékesítette Tököli ívelését, a félidő végén azonban szépített a Loki, Kabát volt eredményes.

A meccs hajrájában egy ajtó-ablak helyzet végén Foxi állította be a 3-1-es végeredményt, a Kecskemét könnyedén jutott alegjobb nyolcba, a címvédő már igen korán kiesett.

A Pápán 3-1-es győzelmet arató Újpest a visszavágó második félidejében hármat vágott a Lombardnak, Sitku, Mitrovics és Lázár góljára csak Marics tudott felelni, 3-1 lett a vége. A hazaiak fiatal támadója a bajnokság után a kupában is beköszönt.

Korábban az Egert kettős győzelemmel és 10-0-ás gólkülönbséggel búcsúztató Budapest Honvéd jutott be a negyeddöntőbe.

Eredmények:
Ferencváros – Siófok 2-1 (Tóth 55., Schembri 61. ill. Homma 51.)
Továbbjutott: a Siófok 4-3-as összesítéssel.

Újpest – Pápa 3-1 (Sitku 59., Mitrovics 62., Lázár 81. ill. Marics 82.)
Tj.: az Újpest 6-2-vel.

Kecskemét – Debrecen 3-1 (Tököli 12., Litsingi 34., Foxi 82. ill. Kabát 45.)
Tj.: a Kecskemét 6-1-el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik