Foci

0-2-ről nyert az Újpest

Lázár Bence először játszott bajnokit a lila csapatban, rögtön két gólt szerzett a Kaposvár ellen.

Úgy tűnik, a 2011-es év első magyar bajnoki fordulója arról szól, hogy a hátrányban lévő csapatok felállnak a padlóról. Így tett a Ferencváros a Kecskemét, az MTK a Honvéd ellen, és folytatta a sort Mészöly Géza csapata is a Kaposvár ellenében.

Igaz, amíg a Fradi (bírói segítséggel) és az MTK 0-1-ről nyert, az Újpest 0-2-ről tette ugyanezt. A dobogós Kaposvár Peric góljával szerzett vezetést a 14. percben, Hegedűs nem sokkal később már kettőre növelte a vemdégek előnyét.

Ahogyan a meccs hőse, a 19 éves Lázár Bence a meccset követően a Sport TV-nek elmondta, Mészöly Géza azt kérte a csapattól, hogy a szünet után lehetőleg 5 percen belül szerezzen egy gólt. Szerzett, igaz, Peric volt az elkövető, öngóllal szépített az Újpest. Az 53. percben aztán jött az újonc Lázár, lövésébe még beleért Zahorecz is.

A horvát Matosnak nem ez volt élete meccse, mindezt az is jelzi, hogy a 84. percben kiállították. Ekkor azt gondolhattuk, ez már sok lehet a liláknak, de két perccel később Sitku közreműködésével Lázár elé került a alabda, ő pedig bevágta Milinte mellett a hálóba a lasztit.

Nyert az Újpest, és ezzel eltávolodott a kiesőhelyen tanyázó Siófok elől.

Eredmény – Monicomp Liga:

Újpest FC – Kaposvári Rákóczi 3-2 (0-2)
gólok:
Peric (48., öngól), Lázár (53., 86.), illetve Peric (14.), Hegedűs (27.)
kiállítva: Matos (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik