Foci

Kubatov lehet az FTC elnöke, Berki visszatért?

A zöld-fehér egyesült elnöksége ülésezett hétfőn, és ott a Fidesz országos pártigazgatóját jelölték a posztra.

Kocsis Máté, az FTC alelnöke, a VIII. kerület polgármestere az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: Kubatov péntekig kért haladékot, hogy választ adjon a felkérésre, mert egyeztetni szeretne a szakosztályok vezetőivel és az anyaegyesületnél fontos szerepet betöltő személyekkel, így Springer Miklóssal és Albert Flóriánnal.

A sajtótájékoztatón szóba került a labdarúgóklub jövője is, ezzel kapcsolatban Kocsis Máté elmondta: az FTC elnökségét nagyon meglepte az, a vasárnap az interneten megjelent hír, miszerint Berki Krisztián korábbi vezérigazgató visszatért a Zrt.-hez.

A labdarúgó Zrt. csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén lemondott posztjáról Gerstl Alexander vezérigazgató. Kubatov Gábor, a klub által a Zrt.-be delegált tag az FTC ötszázalékos tulajdonrészével élve megakadályozta, hogy szavazásra kerüljön a végelszámolás kérdése.

“Az FTC elnöksége szombaton kapott egy tollal összeskiccelt szerződéstervezetet, majd vasárnap azt hallottuk, hogy Berki Krisztián valaki lett a klubnál. Semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk, egyelőre szeretnénk megtudni, hogy ki az a hiteles tárgyaló, akivel egyeztethetünk” – tette hozzá Kocsis Máté.

A pepsifoci.hu vasárnap este arról számolt be, elvi megállapodás született, miszerint Berki Krisztián egy euró ellenében megszerzi McCabe többségi tulajdonrészét, így a jövőben ő jár majd el az FTC Zrt. tulajdonosaként. Féderer Andrea, a labdarúgóklub kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesüléseket.

Berki Krisztián 2007-ben lett a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, és tavaly júniusban távozott posztjáról.

A Ferencváros korábbi elnöke, Kovács Miklós a múlt héten mondott le posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik