Foci

Lemondott a Fradi vezérigazgatója

Alexander Gerstl, az FTC Zrt. első embere csütörtökön jelentette be távozását.

A Nemzeti Sport Online és a pepsifoci.hu is megírta, hogy Alexander Gerstl a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén mondott le tisztségéről. Indoklásul azt mondta, nem látja biztosítottnak a Zrt. további működtetését és jövőjét.

Az eseményen Kevin McCabe, a gárda tulajdonosa nem jelent meg.

Az ftc.hu-n megjelent közlemény szerint a skót üzletember képviselői a végelszámolást javasolták, a Ferencváros azonban öt százalékos tulajdonjogával élve megvétózta ennek szavazásra kerülését.

Mindeközben a Ferencvárosi Torna Club visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től, ennek azonban előfeltétele, hogy a mostani tulajdonos addig is tovább finanszírozza az együttest (a képviselők ugyanakkor azt mondták, McCabe-nek és az ő tulajdonában álló vállalatoknak ezt már nem áll módjukban teljesíteni) – nyilatkozott a klub által az FTC Zrt. igazgatótanácsába delegált Kubatov Gábor az FTC Zrt. csütörtöki rendkívüli közgyűlése után az MTI-nek.

A klub írásban kért tájékoztatás az FTC Zrt-től, hogy milyen formában és feltételek mellett vehetné meg a labdarúgócsapatot és a hozzá tartozó ingatlant.

AJÁNLOTT CIKKEK:

Sajtóközlemény (ftc.hu)
Egyelőre patthelyzet Fradi-ügyben, de a vezérigazgató távozott (Nemzeti Sport Online)
Dől a Fradi-dominó: lemondott a vezérigazgató! (pepsifoci.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik