Foci

Gattuso olcsón megúszhatja az ámokfutást

Enyhe büntetésre számíthat Gennaro Gattuso, a Milan futballistája, aki kedden, a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntőben lefejelte Joe Jordant, az angolok másodedzőjét.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtöki tájékoztatása szerint nem tettlegesség, hanem csak kirívóan sportszerűtlen magatartás miatt indul eljárás a világbajnok középpályás ellen. Előbbi esetben minimum hárommeccses eltiltás járt volna, sőt, ha az incidenst súlyos tettlegességnek sorolja be az UEFA, akkor öt mérkőzésre is száműzhették volna a csapatkapitányt. Így viszont csak egy találkozóra vagy meghatározott időtartamra tilthatják el.

Gattuso elmondása szerint a hazai pályán 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzésen Jordan skótul sértegette őt. Az olasz korábban játszott a szigetországban, így értette, mit mond neki a tréner.

Az biztos, hogy a rendkívül kemény stílusáról is ismert játékos nem léphet pályára a március 9-én sorra kerülő visszavágón, ugyanis sárga lapjai miatt automatikus eltiltás vár rá. Az UEFA fegyelmi bizottsága hétfőn hirdeti ki ítéletét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik