Foci

Az MLSZ bravúrt remél a válogatottól

A szövetség elnöksége elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány beszámolóját az utóbbi fél évről. A vezetőség reméli, a csapatnak sikerül kijutnia az Európa-bajnokságra.
Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ honlapjának beszámolója alapján ugyanakkor az elnökség szerint továbbra is az a reális cél, hogy a 2014-es világbajnokság selejtezőjének továbbjutásra esélyes együttesként vághasson neki a válogatott.

A szövetségi kapitány összegzésében elmondta, hogy kinevezése után három fő célkitűzést fogalmazott meg erre az időszakra. Az első cél a csapat morális egységének megteremtése volt, amit sikerült végrehajtani. Második pontként a fiatalok beépítése szerepelt a célok közt, akik beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

A harmadik megfogalmazott cél az eredményes Európa-bajnoki selejtezős szereplés volt: a szakmai stáb előzetesen 7-8 megszerzett pontot tervezett az őszi mérkőzésekre, s a csapat a finnek legyőzésével végül kilenc pontot gyűjtött, vagyis sikerült túlteljesítenie a tervet.

Az elnökség elfogadta az “Út Európa élvonalába” elnevezésű stratégiai utánpótlásprogramot, amely a Bozsik-program vázára épül.

Az MLSZ hozzájárult, hogy a Szolnoki MÁV FC a tavaszi szezonban is a villanyvilágítással nem rendelkező Tiszaligeti Stadionban játszhassa le hazai mérkőzéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik