Foci

Aris Saloniki – Manchester City 0-0

Egy Európa Liga-találkozóval megkezdődött a 2011-es nemzetközi futballév. A gólra még várni kell.

Az Aris nagy meglepetésre tagja még a mezőnynek, a többi közt megtréfálták az Atletico Madridot is, hiszen kétszer is pontot, pontokat raboltak a spanyoloktól. A Leverkusen mögött másodikként jutottak tovább a B-csoportból, a kvartettnek még a Rosenborg volt a tagja.

A Manchester City megizzadt az A-csoportban, ahol a Lech Poznan jutott még tovább, utóbbi általános meglepetésre, hiszen a négyesnek tagja volt a Juventus is. A torinóiak – emlékezhetünk – hat döntetlennel estek ki (még a Salzburgot sem tudták megverni).

A legjobb 24 csapat között aztán egymásra talált a két csapat, és az első félidő nem hozott nagy játékot. A hazaiaknál Neto és Michel, a vendégeknél Dzeko és Wright-Phillips veszélyeztetett, és ez így volt a második félidőben is. Igaz, utóbbi játékos többször is önző megoldást választott.

A 89. percben Kolarov szöglete után éppen csak lemaradtak a City játékosai a labdáról, de nem nagyon búslakodtak. Ez igazolhatja a csapat felfogását: jó nekünk a döntetlen is. Többen ezért nem szeretik ezt a csapatot, mi viszont ítéletet nem mondunk, csak konstatáljuk: a meccsen nem született gól, a továbbjutás nem dőlt el.

Eredmény, Európa Liga:

Aris Saloniki – Manchester City 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik